Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Vision plus distance

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by darrellkh, Jun 24, 2014.

  1. darrellkh

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Okay, to the point.
    I have phantom vision plus that's two weeks old. It's a clear field, sun shining, 9 am peeerrrrfect setting.
    Why can I only get 1200 feet (365 meters) distance when connection is broken?
    Are you not supposed get up 700 meters. I was at least hoping for 500 to meters

    I just received a second radio. I'm going to bastardize it and not touch the original.
    Hope to get some value for my dollar

    Any input ???

    Thanks
    Darrell
     
  2. oztrk

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Dont you set fcc?

    Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. yali

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0

    You should at least get 800-1000 meters of range, like mine unless you did not set to FCC mode which should beep twice on turning on.
     
  4. darrellkh

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    It is set to FCC, and isn't just for altitude ?
     
  5. Garysam

    Joined:
    Jun 2, 2013
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Location:
    Prior Lake Minnesota
    what software version are you running with?
     
  6. darrellkh

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Okay, you got me. I'm a newbie don't have a clue. I've owned the vision plus for two weeks. Reading some message boards I was uncertain to.
     
  7. phantomguy

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    349
    Likes Received:
    2
    the fact that you thought FCC/CE mode only affects altitude shows that you have not fully read the manual.

    #1 Make SURE you are in FCC mode
    #2. Do you have limits set in the software that limit your range?
    #3. Are you aiming your transmission antenna straight up to the sky so that the long side of the antenna is facing the Phantom?
    #4. Are you aiming the topside of your range extender towards the Phantom?
     
  8. darrellkh

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Ya my bad, I'm a guy, if all else fails ready the instructions

    Yes the radio goes beep, beep when turned on. I am in FCC mode
    I'll check the settings in the software.

    Anyone know where to buy a bigger antenna and the 6" coaxial wire for the radio?
    I bought another radio to tear apart