Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Video Recording Problems

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by TMWSales, Sep 6, 2014.

  1. TMWSales

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I just recently purchased a Phantom 2 Vision+ and everything is completely up to date on the firmware from when it left the factory. I checked everything hooked up individually on the Assistant Software V3.2. Upon receiving it, I am using the DJI app on my Iphone and switched the video to 1080P 30FPS. I have tried the original card that came with the Phantom. I switched to a Sandisk 16gb Class 4 card and just today over to a Sandisk Ultra Plus 16gb Class 10 UHS-1 card. It seems like every time I record a video. at one point there will be a section where it looks like data was lost during the recording. Best way I can describe it is when watching Digital/Satellite Cable TV and bad weather comes. Then everything gets pixelated or garbled. This will happen for a brief second and then the video records as normal. The video will start playing normal and at different intervals it will be messed up. I am at a loss as to how to fix this. I have checked all three cards using the Windows tools, formatted them on the PC and formatted them through the DJI app. I always get the same issue. At some point during a video, there is 1-2 seconds of messed up video.
     
  2. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    How are you viewing the recordings, it's possible the device used is struggling to play 1080p.
    I'd expect more than a short break up in that case though.
    It would be interesting to see if it did it at 720p - which his still acceptable quality and preferred by some.
     
  3. TMWSales

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am removing the SD card from the camera and inserting it I to my desktop. I have a professional editing desktop that is made then capable of playing video at high resolutions. Once transferred I have tried both QuickTime and VLC to play videos. I also transferred them to a iPad and plate them on there. I experience the same video issue. It can happen 30 seconds on or more in the video. I have seen the problem at 40 seconds, 53 seconds, etc in different videos. I m traveling and will try it at 720p when I get back. But I would expect to be able to record 1080P without issues. When I take still pictures, I have not noticed any issues. It's like the camera is having a memory problem transferring the data on 1080P video. When I first called DJI, they haven't heard of this issue and recommended I try a different memory card. I have since tried two different cards and same issue.