Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

V1.3.2 firmware update problem

Discussion in 'Firmware' started by Rupan7, Aug 4, 2015.

  1. Rupan7

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi guys, I tried to update the firmware 1.2.6 to 1.3.2 yesterday but it does not work well this time.
    As instrution indicates i inserted newly formatted micro SD card with unzipped 1.3.2 firmware to phantom 3 aircraft.
    It soon started to update with the sound of dadada as usual,, but the sound never change for the signal for completion even though I have waited for 1 hour..
    I have tried for seceral times with another SD card or after a cooling down the aircraft even.
    Text file says update failed and DJI GO indicates firmware version is still 1.2.6 and need to be updated.

    RC was able to updated by connecting the aircraft with RC by cable. Only RC Update could cause trouble though.

    Does anyone have suggestton to this problem. I did not have any problem updating firmware last two times.
     
  2. unclejas

    Joined:
    Jul 4, 2015
    Messages:
    166
    Likes Received:
    73
    Location:
    Lone Star State
    I suggest re downloading the firmware and then re copying it to your microsd card. Your original download may have been corrupted in transport.
     
  3. Gforce

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same issue. The upgrade didn't seem to stop. After ~50min I turned it off to retry... Any Ideas?
     
  4. Rupan7

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks for the advice but the result is same.
     
  5. FRM

    FRM

    Joined:
    Jul 4, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    I just copy the file over without the text file prior to updating. So, on the microSD I have the bin file and I don't unzip it. I just put it on and mine updated fine.
     
  6. Rupan7

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Some says use another battery for upgrade. So I did yesterday and it worked well. I don't know why but worth to try.
     
  7. Rupan7

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you . I use another battery and succeed.
     
  8. Gforce

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Used the app instead to do the upgrade (no SD card) and that worked. Remember to reboot all devices afterwards.