Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

v1.1.1 not acquiring any GPS satellites

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by Jebus, Mar 23, 2014.

  1. Jebus

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    I've got a v1.1.1 Phantom. Everything seems to work just fine with it other than it won't acquire any GPS satellites. The red LED just keeps blinking three times.

    I took the GPS module from another v1.1.1 and plugged it into this Phantom. It locked the GPS satellites without any problems. So it looks like the issue is with the GPS module on the original Phantom.

    My question is whether there's anything I should try before purchasing a new GPS module.
     
  2. Gizmo3000

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,859
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sherman Oaks, CA
    sounds like you isolated the problem pretty well.
     
  3. Jebus

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    I think so, but I just looked online and see that a replacement GPS module is $160. Wow. Would like to try and fix this one - if at all possible.
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Inspect the GPS board, if the square antenna on it is cracked, I've read that you can replace that yourself for $20 in parts (takes a tiny bit of soldering).
     
  5. Jebus

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Thanks for the tip. I'll check it out tomorrow - and check for cold solder joints as well.
     
  6. Jebus

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Decided to just go and check. Everything looks fine with the GPS board. No cracks or any cold solder joints.