Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Using aftermarket Lipo's for Phantom 2

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by Austo87, Jan 25, 2014.

  1. Austo87

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Location:
    kansas city, MO
    Has anyone here chosen to use aftermarket lipos to power their phantom instead of using the $160 battery that comes with it?

    DSLRPros has rigged up a 2400mAH battery and the cost of those is nearly 75% of what a factory Phantom 2 battery is.
    link is to their website on the battery i'm talking about. http://www.dslrpros.com/Products/tabid/ ... fault.aspx

    I would assume its just soldering up a different power connector to the phantom to accept a non-factory battery and making a door to keep it from falling out? Am i right in this assumption?
     
  2. Ksc

    Ksc

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Messages:
    973
    Likes Received:
    4
    Location:
    Naples, FL
    you can only use the DJI Phantom 2/Vision battery in the Phantom 2. The DSLRpro battery is for the Phantom 1. It is also 3 times the price of what it should cost. All they did was put their sticker on it.
     
  3. Austo87

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Location:
    kansas city, MO
    I see. Well thanks for the info. Was hoping there was a way around having to pay $160 for extra batteries.
     
Loading...
Similar Threads - Using aftermarket Lipo's Forum Date
Alternative Goggles using P4P with HDMI output module? DJI Goggles Yesterday at 10:34 AM
4k Using Seesii Vision 720S Glasses w/ P3 4K Phantom 3 Help Yesterday at 7:49 AM
Caching maps using dji go 4 and iPad Air 2 Phantom 4 Help Yesterday at 2:22 AM
New Project using Phantom 3 Standard/4k Discussion Thursday at 10:27 PM
Phantom 4 Pro – Gimbal Guard Causing Flying Errors Phantom 4 Pro Discussion Jun 16, 2017