Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Use P4 without tablet/movile

Discussion in 'Phantom 4 Help' started by volovent, Jun 15, 2016.

  1. volovent

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I just received my phantom 4 and as I have Ipad 4th gen (not included in the accepted devices for P4) I was wondering if it is possible to fly the bird in visual mode, without any device.

    Thanks!
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,260
    Likes Received:
    7,368
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    You'll need to use DJI GO to register your Phantom before you can fly it. After that point, you can technically fly without a mobile device. But, I strongly recommend you don't attempt it. DJI GO provides a lot of in flight information that can help keep you out of trouble.
     
    Great_Lakes likes this.
  3. Great_Lakes

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    369
    Likes Received:
    87
    Location:
    South Eastern Michigan
    +1 on that!
     
  4. volovent

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Then I need to change my Ipad for my first fly...
     
  5. stefan350

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    150
    Likes Received:
    22

    I don't see why it wouldn't work, doesn't it have the same specs as iPhone 6?



    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,260
    Likes Received:
    7,368
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    No. The original iPads are nearly dinosaurs now.
     
  7. stefan350

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    150
    Likes Received:
    22

    Duo core 1.4ghz processor
    1gb of ram

    Which is exactly what the iPhone 6 has


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,260
    Likes Received:
    7,368
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    I guess it might look similar on paper, but they have a different chipset (A6X vs A8).
     
  9. dukesxm

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  10. r62ewa

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    652
    Likes Received:
    169
    You should be able to as in the DJI Training Videos the guy shows how to enter Compass Calibration mode without having a device connect to the RC.

    I agree though, I wouldn't like to fly without a device as it offers to much valuable information.
     
  11. Ron Armour

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    4
    Location:
    Palm Desert, CA
    Try it, the worse you will see is some glitchy video.
     
Loading...
Similar Threads - without tablet movile Forum Date
Can you fly without a phone/tablet but use HDMI port and Vuefine? Pro/Adv Discussion Tuesday at 6:25 PM
Tablet with or without data for P3A? Pro/Adv Discussion Feb 9, 2016
Can the Phantom fly without a tablet or phone? Pro/Adv Discussion Oct 23, 2015
How to fly without WIFi General Discussion Tuesday at 2:55 PM
Can I update my P3P without using the app/controller? Pro/Adv Discussion Tuesday at 1:02 PM