Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Thinking about getting another Gopro camera...Questions

Discussion in 'General Discussion' started by Monte55, Jul 3, 2016.

  1. Monte55

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    517
    Location:
    Raymore Missouri
    I bought a gopro Hero 3 white camera from a pawn shop a couple of years ago with separate touch screen and waterproof housing for $60. Well worth the price. I have it on a gimbal on one of my P1s. I do use the camera for other things but I'm tired of taking it off the quad for another quick use.. Now they have the session which can be had for $199 verses the $399 it started with. The gopro white fits my phantom brackets and gimbals without the lcd screen of course. It's a decent camera but not as advanced as later models. The session I'm sure will not work on my gimbals and that's not a big deal. I don't need the latest and greatest but I want versatility . I would like to use the accessories I already have. Mounts etc. Will the session use the gopro app I have on smart phone and tablet? I just need a little direction on what would be a smart buy for me. I normally buy from Best Buy and have a $7500 credit limit...not that I would use that. I got a letter from them about a month ago saying that since I have not used them for awhile, they may close my account. I owe them nothing at this point. What a crock. I figure this might be a good time to get another camera and keep my account active. Suggestions welcome. I like the smaller size of the session but I also like having the lcd screen on the white edition for some things. ...like watching the video after the recording. I know they have some new models that have a lcd screen built on. That would not fit my applications I don't think.. Will my lcd screen work on Gopro silver and Black editions?
     
    #1 Monte55, Jul 3, 2016
    Last edited: Jul 3, 2016
  2. richwoodrocket

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    The session uses the same mounts as all the other GoPro, though you won't be able to use it in a gimbal. All GoPro use the same app too.
    The LCD screen will work on all the hero 3 GoPro, and the GoPro hero 4 black. The silver has a built in LCD screen.
    Why wouldn't the silver work for your application? It has a built in screen and you don't need to have the big bulky LCD backpack on the back.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. Monte55

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    517
    Location:
    Raymore Missouri
    Is the silver with screen the same dimensions as the white without lcd screen. It would have to fit into the same gimbal mounts.
     
  4. richwoodrocket

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    Yes.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Monte55

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    517
    Location:
    Raymore Missouri
    How do you replace the battery if the screen is part of the camera?/
     
  6. dmagnus

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    134
    Likes Received:
    26
    Location:
    45.141598 -92.631683 Somewhere on the Apple River
    It has a separate battery box. I have the Hero 4 Silver and I love it.
     
  7. Monte55

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    517
    Location:
    Raymore Missouri
    Please explain separate battery box
     
  8. richwoodrocket

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    The battery slides in the bottom of the camera


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Monte55

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    517
    Location:
    Raymore Missouri
    So are the batteries different then?
     
  10. richwoodrocket

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    They're different from the hero 3, yes.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Monte55

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    517
    Location:
    Raymore Missouri
    Really didn't want to invest into an entirely new system.