Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

the dumbest question ever asked... how to take pics?

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by chapsrlz, Jul 11, 2014.

  1. chapsrlz

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    534
    Likes Received:
    87
    Location:
    cdmx
    hi guys.

    i finally made my mind and ordered a phantom 2 with a zenmuse h3-d3 gimbal. i also bought a gopro hero+ black edition (the one with the remote control) and thats all, no fpv no extras for the moment (im planning to add a flytrex and fpv)

    so my question, which im pretty sure is one of the dumbest ever asked in phantom pilots, is how to take photos?

    i know that for video, you just push the record button. but how about photos?

    i read that i shouldnt use the remote and/or gopro app because it could cause conflict with the transmitter, so how do you guys take pics?

    im thinking that setting the camera to take a time lapse and do the flight would do the trick, what do you think?

    thanks and greetings!
     
  2. sar104

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    245
    Location:
    Los Alamos, NM.
  3. PhantomPhreak

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    312
    Likes Received:
    20
    Location:
    The OC in CA
    Set up the GoPro to do time lapse. It will take pics at the interval you set. You then have to go through all of them after your flight and pick the pic you want.
     
  4. chapsrlz

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    534
    Likes Received:
    87
    Location:
    cdmx
    sorry.
    in the morning i double checked for similar threads/answers, didnt find anyone, went out for breakfast and when i returned created this one with one hour difference.
    any mod here to join both threads?

    thanks sar!
     
  5. sar104

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    245
    Location:
    Los Alamos, NM.
    That thread only just happened, so no problem. It just seemed easier to link rather than repeat the content.