Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

The BEST H3-3D mod

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by ciavolella, May 25, 2015.

  1. ciavolella

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    [​IMG]
    $15 H3-2D GoPro insert for the H3-3D. It's a simple drop in install, and no more dealing with that flimsy usb micro ribbon cable nonsense. After having the ribbon cable break on me 3 times (I had to order the third from DJI) I was done with that garbage. This mod will pay for itself easily. Highly recommended for anyone using a H3-3D and getting fed up with the ribbon cable!
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    You haven't mentioned if the GP is a hero 4 or 3+ Because that 30 pin connector will not work on the hero 4.
     
  3. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,409
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    This was the standard in the H3-3D 1.0 until Gopro wanted to sue DJI for using their patented rear 30pin hero port. This why we have the H3-3D 1.1 with the side universal USB. Gopro went as far as disabling the Rear Hero Port in Gopro 4 series.
     
  4. ciavolella

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I read about that. And for that reason alone I will not be buying a Hero4. That and the 4 doesn't do anything more than the 3+ that makes it worth the purchase.
    Thankfully there's basically no chance GoPro will be able to sue a Chinese manufacturer of a H3-3D 30-pin adapter.
     
  5. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Once you install the 30 pin connector to replace the ribbon cable if it works or not. If I recall there was some else here that tried that mod and it didn't work.
     
  6. ciavolella

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I don't know what to tell you (or them). It worked for me, and it's the greatest modification I've done yet.
    My only problem was when removing the screws on the zenmuse, one wouldn't let go, got stripped, and I had to dremel it out.
    But it's so much better than that crappy ribbon cable and USB Micro plug.
     
  7. beeline

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Messages:
    309
    Likes Received:
    53
    Location:
    North Alabama
    Question for Mako79 or anyone that knows. Does the Hd-3D 1.1 leave a slot for me to install the 30 pin connector? A crash rendered my H3-3D 1.0 unrepairable so I'm hoping I can move the 30 pin connector to the new version of the gimbal.
     
  8. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,409
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    You convert and revert to and from 1.0 to 1.1. They share the same flex cable with different ends.
    All you need to do is purchase the part 56.
     
  9. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    You know that part 56 is the ribbon cable don't you and that wasn't his question. o_O
     
    #9 jason, Jun 4, 2015
    Last edited: Jun 4, 2015
  10. beeline

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Messages:
    309
    Likes Received:
    53
    Location:
    North Alabama
    I read that 10 times trying to make sense of it. Nevertheless, I've ordered a new gimbal (assume it will be version 1.1) and am hoping for the best because I really want to be able to continue using the 30 pin connector.
     
  11. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Here's a video on how to replace the ribbon cable with the 30 pin connector.


    here's the 30 pin connector on ebay.
    http://www.ebay.com/itm/GoPro-Video...062?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3aa898334e
     
  12. beeline

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Messages:
    309
    Likes Received:
    53
    Location:
    North Alabama
    Hi Jason. I should have qualified my post to make clear it was Mako79's response I was having difficulty deciphering, not yours! I really appreciate your post with the video but I'm the one who originally brought this mod to the attention of this forum http://www.phantompilots.com/threads/get-rid-of-the-usb-ribbon-cable.22798/ back in July 2014.

    Anyway, my question is whether or not my 30 pin connector will work with version 1.1 of the H3-3D gimbal.

    Thanks again for you help.
     
  13. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Personally I don't think you'll be able to get the first version of that gimbal just like H3-2D gimbal is no longer available.

     
  14. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,409
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Ahhh. Sorry I missed read it.
    The H33D mounting plate in both the 1.0 and 1.1 are the same. I purchased a 1.1 and reverted back to 1.0 (ebay $20 30pin connector) as I own the 3+BE. It felt more robust and it was easier to remove the memory card.
    So yes you can move the 30pin to the 1.1.
     
  15. beeline

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Messages:
    309
    Likes Received:
    53
    Location:
    North Alabama
    Thank you Mako79! Good thing because the gimbal shipped today.
     
  16. Edward Czajka

    Joined:
    Jun 14, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1