Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Text overlap in Mini IOSD

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by tritonite, Aug 4, 2014.

  1. tritonite

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello,
    I installed a mini IOSD and transmitter last week. I am using a Black Pearl as a monitor and I can see the text but it seems to be overlapping in the screen. Is that normal ?

    Photo attached of how it looks.

    The video seems to have a bit of interference. I have ordered the 600mw transmitter and polar antennas to see if that fixes it..

    Thanks !
     

    Attached Files:

  2. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    The data at the top of the screen in that black bar is the OSD on your gopro camera (shows status, cam batt level, etc), the rest of the data is from the Phantom's iOSD mini, some of which overlaps the gopro OSD. I haven't seen any way to keep the two OSD's from overlapping, and like many I've just disabled the gopro's OSD via the camera's menu to get around this.
     
  3. UrAwFuL

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    622
    Likes Received:
    12
    Location:
    Los Angeles, CA
    I get the same problem. You can "easily" disable it via in-camera settings or if you have a LCD backpack for it that you can attach before mounting into Phantom. I wished there was an option for it via Phone app.

    Also, there is a setting that can be changed via iOSD assistant software to move the HUD.. but the last time I tried didn't really make a difference (I think it was just a toggle from square to rectangle view).

    Manual.
     
  4. freefall101

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    Just turn off the GoPro OSD, there's very little practical need for it and it looks much tidier without the two together.
     
  5. 750r

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Messages:
    1,226
    Likes Received:
    420
    Location:
    Pa, USA
    The thing I like about having the GPB OSD on for is knowing the GPB is recording (red) & knowing the wifi is off . I have the osd off on my GPB+ when I use it I fill like something is missing . :D
     
  6. UrAwFuL

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    622
    Likes Received:
    12
    Location:
    Los Angeles, CA
    Yep, I totally agree with that. Twice in a row I'm mid-air and realize I forgot to hit the record button once I look on my monitor.
     
  7. tritonite

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks, OSD turned off, much clearer now :)