Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Telemetry OK but video dies after 300 meters...

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Charlieb, Jan 4, 2015.

  1. Charlieb

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Hi Guys,

    My quad is acting up... Although I never lose telemetry while flying, the video grays out and freezes at about 300 meters. I get the video pinwheel of death. I have FPVLR stage 3 antennas in the control and in the quad. I have rechecked everything and it's all connected correctly. I went to the extend of re heat sinking the WiFi module inside the quad with Artic Silver Ceramique2.

    The question I have for you is simple... Do you think this behavior is due to:

    1. A faulty WiFi module.
    2. A faulty WiFi repeater

    Thanks in advance for your insights.

    Cheers,

    Charlie
     
  2. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    what resolution is your fpv??
     
  3. Charlieb

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    I have tried every resolution possible at every available frame rate 30fps, 15fps. Similar results...
     
  4. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    check that both antennas on the wifi module clicked in and firm.
    Do you run any boosters apps?
     
  5. Charlieb

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Thanks, both antennas are properly connected.
     
  6. Roseto75

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    sounds like a dying wifi unit...
     
  7. mede8er

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    4
    I had a similar prob when I first did the upgrade. Seems I had accidentally connected a couple of female connectors together when I did the install...just an fyi....
     
  8. Charlieb

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Hi medeBer

    Could you tell which connectors? At this stage, I will look into anything that may solve the current issue... Thanks!

    Cheers,

    Charlie
     
  9. mede8er

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    4
    Charlie,

    I'm speaking of the cables that connect your radio and wifi repeaters to your FPVLR antennas....
     
  10. luisrsg

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    31
    Likes Received:
    4
    I don't mind to hikack your thread but we seem to have similar issues, though I don't have FPVLR antennas yet, I just upgraded one of the wife repeater antennas with a 9dbi ommi directional antenna. I had been getting great signal in a 400ft radius, never tried to go further yet. This weekend though, the video kept dropping at 20 ft, and it wouldn't come back until I would land or get extremely close. Before that flight I did upgrade to the new controller with gimbal control and I also updated the firmware although I don't see how that could have done anything to the signal dropping. The other thing that happened was that accidently turned on the wifi repeater for about 30 seconds without the upgraded antenna screwed on, only the internal antenna was plugged in. Would this cause damage to the wifi repeater?
    Thanks in advance for any replies, I hope we are trying to figure out similar issues, if not I can delete this and open a new thread.
     
  11. Charlieb

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Hi medeBer,

    Thanks for your suggestion, but this is not my case. All the cables terminals are male while the antennas are female.

    Cheers,

    Charlie
     
  12. Charlieb

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Hi Luisrsg,

    When you turn on a transmitter, without an antenna connected to it, you burn it up.

    Cheers,

    Charlie
     
  13. luisrsg

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    31
    Likes Received:
    4
    Right. That was ny understanding as well. That's why I quickly turned it off. Only one antenna was plugged in. Would this still burn up the unit and if the unit was "burned" could it still turn on and give me some signal. Just not as good as before?

    Thanks