Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. mt2525

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Florida
    I know this has been asked about the earlier phantoms but wondering if the phantom 4 has addressed this. Can it be done or is the only way to do it is by stopping the video, shoot the picture and start video again?
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,441
    No change .. Shoot video or take stills but not both at the same time.
     
  3. treeboy

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    18
    Location:
    Westport, California
    Um, I take stills while shooting video all the time. I use the RC buttons to do so.
     
  4. KaHuNaZ

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    Can you explain more in detail on how you do this? I have not been able to figure it out.
     
  5. treeboy

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    18
    Location:
    Westport, California
    there are two (2) buttons on the front of the RC, the record button on the left side (if holding like your flying), below
    [​IMG]

    and the capture still button on the right (not the Pause) below.

    [​IMG]
    So while I fly I use the record button to start the video capture and if I want to capture stills while filming I use the still capture button, on the right side. It seems to work..
     
    snowghost likes this.
  6. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    212
    Location:
    SoCal, USA
    I shall try it.
     
  7. KyleMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    1,108
    Likes Received:
    312
    Pretty sure it's one or the other !! Maybe this was changed in a firmware update ?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  8. KaHuNaZ

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    Doesnt work for mine. wont let me capture stills while recording video
     
  9. KevMo Photog

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    330
    Likes Received:
    97
    Pretty sure it's one or the other as well! Have to stop video capture to shoot a still!
     
  10. treeboy

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    18
    Location:
    Westport, California
    hmm, let me try again. I guess I'm the horses as(s). Sorry, I thought I'd been doing this but now that I tried just now it seems I'm mistaken, sorry! I must have been shooting video then stopped it and then hit the picture capture button which automatically switches to the camera.
     
    KevMo Photog likes this.
  11. normr

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    346
    Likes Received:
    56
    Yeah, on my P4 I have to stop videoing then snap a pic, but on my P3 it would let me snap a pic while videoing


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  12. KyleMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    1,108
    Likes Received:
    312
    My p3 and inspire both won't let me take a photo while recording


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  13. Sinisalo

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    326
    I asked about this months ago on the official DJI facebook page and was told that someone was working on it. I guess you will have to settle for lower resolution frames grabbed from the video until this is implemented. My iPhone can do it, heck my Samsung Galaxy S2 could do it 5 years ago.
     
  14. Tenly

    Joined:
    Mar 27, 2016
    Messages:
    602
    Likes Received:
    218
    When I asked about this, I was told that it's not possible due to hardware limitations. That sounds believable to me because when the iPhone first implemented this feature, it was only possible from the latest iPhone hardware even though the iOS software update itself would run on earlier model iPhones.
     
  15. nmag

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4
    i tried to do that today and didnt works. Before i get the last update worked....dont know why yet.
     
  16. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    212
    Location:
    SoCal, USA
    I find that shooting 4K (3840x2160) gives pretty decent screen captures on a MacBook Pro.



    Sunday P4 Sunset.PNG
     
  17. Sinisalo

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    326
    Yeah, you can grab a frame from the video with either Lightroom or Photoshop but the image will only be 8mp if the video was a 4k video.
     
  18. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    212
    Location:
    SoCal, USA
    Right. They look fine on a PC or digital frame. I'm not blowing anything up. But if I were then I'd do the full monty of the still.