Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Switch to ATTI when flying indoor or in poor GPS areas?

Discussion in 'General Discussion' started by dragonash, Jun 18, 2014.

  1. dragonash

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    906
    Likes Received:
    11
    Location:
    Brooklyn, NY
    I might be flying in a large gym in the near future. Would it be a smart move to use atti?
    If so, since im inside, do i need to wait for the home point to lock? WILL it even lock?
     
  2. enseth

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Chances are you wont pick up or maintain GPS reception while indoors. This being the case Home Lock wont work and Atti would be the best mode to fly in.
     
  3. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,910
    Likes Received:
    1,789
    Location:
    Lost Angeles
    GPS in areas where you can't get a consistent signal can cause GPS jumps where the GPS tells there Phantom it has suddenly changed position. The Phantom may try to "go back" to where it thinks it should be. It doesn't do this aggressively (or at least not in my case) but you may see your Phantom slowly heading off towards a wall and you will need to counter it to get it to stop.

    I would suggest ATTI in those cases. You may need to work harder to keep it in control but it will at least be predictable.
     
  4. Kelso Kubat

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frisco, CO
    i always fly in atto anyway... once you get used to atto you'll never use gps again. especially if your purpose is filming
     
  5. framedtrash

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    as already said best to fly in ATTI mode
    you will find you have a longer flying time too as having the gps on all the time uses more battery
     
  6. dragonash

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    906
    Likes Received:
    11
    Location:
    Brooklyn, NY
    Well, that was the basis for the question.
    During the bootup process, doesnt it automatically try to set all that stuff?

    If I have ATTI activated before I turn on the phantom, will it go through the same home point and gps process?