Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard Owner - Newbie

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Magnum44, Sep 11, 2015.

  1. Magnum44

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Just got a P3 Standard last week - and finally took the "beginner" mode off. I am very impressed with the P3. My first "real" quadcopter - wow, it is amazing how easy to fly and take pics! Love it so far.

    One quick question (so far) for folks: out of the box, the camera was attached to the gimbal with 2 pins.. the manual says only 2 pins are needed - but there are 2 more in the box. Why wouldn't we put the other 2 pins in - to further secure the camera? Is there an advantage to only having 2 pins holding the camera to the gimbal? Are there occasions where we'd remove the camera, so having only 2 pins in is advantageous? If I don't plan on removing the camera, shouldn't it be better to put all 4 pins in?

    Thanks in advance for the responses. I'm new at this, but sure having a lot of fun!
     
  2. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,652
    Likes Received:
    5,705
    Location:
    Amory Mississippi
    Welcome to the forum Mag :)
    Spare's maybe .Never know when ya might lose one ;)
     
  3. Matthewd5

    Joined:
    Aug 2, 2015
    Messages:
    79
    Likes Received:
    5
    What's the biggest differences between beginner mode being disabled?
     
  4. DJi Newbie

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    114
    Likes Received:
    7
    @Matthewd5 Distance limit

    @Magnum44 Question is.... why would you need 4 security pins? bigger chances of you crashing it before both security pins fail, those are spares
     
  5. Magnum44

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Thanks for the responses - much appreciated!

    When it is out of beginner mode (which I did yesterday - how cool!) - what should maximum flight altitude be set at (currently at 0 - and it did tell me I reached maximum range yesterday). Same with return to home altitude. There is an option for "Smart Go Home" to toggle on and off. What is that? Also a toggle for "maximum distance"?