Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Solid red rear LEDs when starting MC. Red and green FAST blinking after calibration!

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Mp_weke, Dec 11, 2015.

  1. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi guys!

    First post and first Phantom!

    I bought a used Phantom the other day and i have not got it to fly yet! FRUSTRATED!

    1: I start det RC, then the MC....goes through "boot-up" with all colors. Then it just turns SOLID RED REAR LCDs! If i calibrate it (flipping S1) then do the dance, it start to blink really rapidly red and green.

    2: If i start the MC without RC on, it goes through "boot-up" with all colors. Then a yellow slow blinking (searching for RC?) And as soon as i start the RC i turns Solid red again.

    Any ideas how to fix it? Ive checked the GPS (not cracked). ive have put on another compass. I've done a hard reset with newest firmware on it.
    Ohh one more thing...i know that i have a original battery, but the Assistant says that its not a "DJI intelligent battery"...also on the screen if i connect the app to the camera.

    So badly want this to work!
    Thankful for everything!

    Best regards,
    Robin
     
  2. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    What does your app say on the screen? Screen shot it.
    What does your Phantom assist software say when you plug into a PC? Use a laptop at the take area to assess.

    Could many things.
    Could be your remote sticks active when turned on.
    Could be still searching for sats.
    Could be compass influenced by environment - taking off on concrete or on your car.
    Could be an airport near by.
    Could be an IMU required becuase it was poorly transported or crashed by the previous user.

    Download the online manual and read it 3 times before attempt to fly. Your first flight can be your last.
     
  3. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi Mako79!

    The app just says "Invalid Battery" (attached photo).
    And i'll also attach everything the assist says.
    Im at my home PC while im doing this....

    My remote reponds on every move.
    If it searches for sats, isnt it blinking yellow?
    Might be compass. I'll try this today.
    im JUST outside a no-fly zone, can i be that?
    What IMU required? Ive done the advanced in the assist.

    As soon as the phantom works, i'll read EVERYTHING about it before flight:)

    Thanks in advance!
     

    Attached Files:

  4. kirk2579

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    1,346
    Likes Received:
    264
    Location:
    Girard. ohio

    Since this is used and you don't know history or how much it was used maybe the Battery is truly invalid.
    As in no good and unable to provide sufficient power for the craft to power up completely.

    Can you get hold of another battery to check?
     
  5. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi kirk.

    Got a new battery from my uncle 5 mins ago.....still no go :/
     
  6. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Your compass is showing mod value 0. That's bad. It can show 0 if its not plugged in or if the antenna puck is cracked. If the motors dont start at all then the compass is not plugged in or damaged. However the motors can start if the puck is cracked. Another way to check is to look at the upgrade firmware page on the phantom assistant program. If its showing 0.0.0.0 for compass firmware then its not detecing the compass hardware.

    Edit. I just realised from your attachment that the compass firmware is visible. Looks more like a cracked antenna plug. 5 dollar fix if can solder. And make sure you get a 4mm puck to get better and faster sat pickup. Someone will chime in for a linky.
     
  7. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hey.

    Antenna plug? Where is that located?
    Ive checker the gps on the "lid" and that is not cracked.
     
  8. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    ....ive tried to find this antenna puck you are talking about but cant find it anywhere as a spare part. Could someone please link me to a page with that part? And maybe find a picture of it and Where it is located on the phantom 2 vision+?
     
  9. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    The plug is the 4 pin cable that comes from the top shell and is loosely connected to the mainboard.

    Read the entire thread or search 4mm GPS.
    Phantom 2 Vision+ GPS Upgrade -FANTASTIC!!! | DJI Phantom Forum

    How to:


    By the way.. does your motors still start??
     
  10. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi i thanks for the video!

    Ive checked that "ceramic puck" and that is not cracked.
    Still think its that?

    No i cant get the motorn to start up. Its just a solid red light when it has Done the initiallizion light...:(
     
  11. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    It sounds more like the GPS isn't plugged in or just dead. Red lights and motors not starting up is usually the symptom of dead GPS receiver.
     
  12. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi.

    I literally just ordered a new puck...the 4mm as you Said. Is it bettet because it is thicker and doesnt break that easy? I Will dissasemble My phantom today to look closer at it as i Also need to fix my "not dji intelligent battery" issue.....:(
     
  13. dirtybum

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    3,316
    Likes Received:
    1,790
    For the battery issue check the small spring loaded pin on the battery connector push them in/out make sure its spring loaded,and clean the pins and contacts. If those pins dont make a good contact it will give you that message. Also check the small battery wire attached to those pins, if it damaged or unplugged same message
     
  14. Nemo

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    I just went through the the same thing. I was advised to clean the battery contacts with alcohol and make sure you have drained the battery to 8% after 20 charges.
     
  15. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Well did yours work afterwards? Ive cleaned the contact but not drained the battery
     
  16. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    inside the bird there is a connector that runs from the battery to the main board. besides the power wires (black and red).
    that connector is a two pin and i am assuming here but not knowing the history of the bird i am thinking that connector is unplugged or broken off.
     
  17. Mp_weke

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Already checked that. It wasnt off or broken. But ive ordered a new one
     
  18. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    could be your main board is not reading the battery at all then.