Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. NickOfLeeds

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have noticed that one of the axis motors on my P4 has what I would describe as excessive play, just look at the positions at the extremes. Everything appears to work just fine although I have noticed that I have to correct the gimbal horizon to fix the camera alignment. Can someone please tell me if this amount of play is normal and if not what may be done to correct it?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,056
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Here's what mine looks like:

    1.png 2.png
     
  3. NickOfLeeds

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hmm... it looks a bit better than mine.. thanks for showing me this.

    Are there any engineers out there that might be able to explain this and maybe suggest a remedy?
     
  4. Chopstix Kid

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    265
    Likes Received:
    106
    It's an Electric motor, it should have no play at all. There's likely a retaining clip that is either missing or has slid out of position. In any case, I would get a hold of DJI and send it in for repair.
     
  5. NickOfLeeds

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks Chopstix, that 's exactly why I was asking... I wonder if anyone has an exploded diagram of the gimbal motor or if someone could take the cover of theirs and send me a photo for comparison. (please)