Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

shield k1 audio problem

Discussion in 'General Discussion' started by teccer, Jul 10, 2016.

  1. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    I use the Nvidia shield K1 tab also the headplay goggles, when I'm using my headplay I get all audio warnings and info (home point recorded/low battery warning etc) through the head set but when I'm just using the shield K1 tab I get no sound at all, why is this as it used to before, what do I do to get it to give me audio info when just using the tablet?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Perhaps the sound on your tablet is turned off or is too low to hear.
     
  3. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    forgot to say
    forgot to say that if I plug ear phones into the tab I can hear it ok, through the earphones
     
  4. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    does it have separate volume for speakers/headphones ?
     
  5. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    don't think so Robin, on the top of the tab there's a rocker switch and when I push it up I can see a blue line going up to full sound, also I plugged my s4 mobile in and the sound comes out on that ok so it's something I've done to the shield that's causing the problem and I don't know what
     
  6. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    I do use a stylus and that's normally plugged into the ear socket when I'm not using it , I wonder if something has got stuck inside the socket?
     
  7. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    is the audio routed to the HDMI port ?
     
  8. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun

    have to get a magnifying lens to have a look.
     
  9. MasterBlaster

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    636
    Likes Received:
    203
    Location:
    GA
    Tec - when u hit the volume button and u see the line move, under the line hit the drop down arrow. This will then show 3 volume controls. Then u can turn all 3 up. I have the K1 as well and had the same issue.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  10. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    checked that and all 3 were up full, looks like I'll have to always use my headplay until I get this sorted out, strange that when I plug my S4 phone into the controller it works as the tablet used to do so it is something to do with the tablet, last time I flew it worked perfectly and I'm sure I haven't messed with the tab since.
    the messages come up on the screen as they should do but no audio info.

    Robin.had a look and the socket is clear so not that.

    I've just taken a video with the tablet and there's no sound on the replay except by using ear phones, I've only had it 2 months so I recon it'll have to go back to Amazon
     
    #10 teccer, Jul 10, 2016
    Last edited: Jul 10, 2016
  11. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    I've been in touch with nvidia help line and now waiting for a RMA as there was something wrong with it, asked to do restore and lots of other things but to no avail so back it goes, only 6 weeks old
    thanks for all your advice
     
  12. MasterBlaster

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    636
    Likes Received:
    203
    Location:
    GA
    At least your going to get the problem resolved.
    I have the K1 as my dedicated Phantom device and I Iove it.
    Hope you have a quick turnaround time.
    MB

    Sent from my SHIELD Tablet K1 using PhantomPilots mobile app
     
  13. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    I also use it as my dedicated Phantom device and have removed or disabled all apps, stopped all app auto updates etc I could, other than the speakers packing up I think it's a fantastic bit of kit,
    I hope all goes well with the turnaround
     
  14. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    update with my RMA from Nvidia,
    after using internet chatline with them and doing all the test they asked, they decided that my shield K1 had a fault after 6 weeks from new and agreed to a RMA, so I sent it back and YES !! they sent me a brand new shield K1 in replacement, so all I can say is thank you Nvidia for your excellent 100% service:D:D
     
    #14 teccer, Jul 26, 2016
    Last edited: Jul 26, 2016
  15. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    cool.

    no stopping you now.

    :):):):):):)
     
  16. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    except the dam weather:(:(