Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Setup and starting

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by quadshot, Jan 15, 2016.

  1. quadshot

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have just unpacked my Phantom 3 pro.
    I charged the flight battery and controler and am now trying to set the thing up.
    But when I switch the controler on, it just makes a peeping sound and the red light flashes.
    What is wrong and how can I fix this?
     
  2. happydays

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    1,850
    Likes Received:
    659
    Location:
    Warrenpoint, Ireland
    What is the state of charge? How many of the small light green lights come on? You need to press the on button then press and hold to switch it on.
     
  3. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,745
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Check the manual. It's either a remote control error or the battery is low.

    upload_2016-1-15_11-6-13.png
     
  4. quadshot

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    All 4 white lights are are on and the red light is flashing, the is also a peeping sound
     
  5. Raanan

    Joined:
    Dec 17, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    4
    Did you pair the p3p and remote? The remote come on after a short and then long press on power button.
    Did you connected a smartphone to start things up with usb cable?
     
  6. SIIimg

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    Move the sticks around, let go and let them center to see if the beeping stops. I had the same problem. Software detecting stock input when there isnt. Calibration may fix the problem.
     
  7. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,143
    Likes Received:
    1,659
    Location:
    San Francisco, CA
    I think you need to go through the check list first. For example: have you removed the gimbal guard, another white piece on the gimbal, ......
     
  8. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,531
    Likes Received:
    1,389
    Location:
    Salt Lake City, UT
  9. Reed L

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    1,273
    Likes Received:
    391
    Location:
    Alta, Ca.
    Turn on the remote, set it down, turn on the P3 then let them set for maybe 20 seconds or so while you watch the screen. It takes a few seconds to initiate in the beginning. If your go-app is running, it will probably tell you to update the first time but after it says safe to fly, with the props off of the P3, start the motors just for an initial check. Then let us know how it goes.