Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Second P3A arrived and CSC will not start motors...

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by n6vmo, Nov 5, 2015.

  1. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    As the title states, I just received a P3A from B&H this afternoon and the CSC does not start the motors. This is my second P3A, the first I am handing over to my son.

    Right out of the box, I charged everything and it connected to Litchi 2.5.2. Camera video was displayed, GPS satellites acquired, home point set, but CSC does not work.

    Everything works, I can adjust the camera gimbal, start and stop recording from the Litchi app.

    Thought it was a older FW issue, so I updated it to 1.4.001, which I was running successfully on my 1st P3A.

    I tried the DJiGo app and it does not even connect to the P3, no camera view. I can't get to IMU calibration because DJiGo won't connect.

    Very frustrating. Any ideas?
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,747
    Likes Received:
    3,458
    Have you activated it in the app?
     
  3. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Try reformatting the SD card..
     
  4. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    No, but you shouldn't need the app to fly the P3. It should start right out of the box.
     
  5. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    tumblr_nozbavrxe51ro8ysbo1_500.gif I don't think so
     
  6. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    I even loaded FW 1.3.20 on and still nothing.
     
  7. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    register it:cool:
     
  8. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Not sure I understand what you mean.
     
  9. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,747
    Likes Received:
    3,458
  10. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    The app has never asked for activation. I have even unistalled and reinstalled it.
     
  11. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,747
    Likes Received:
    3,458
    Try unplugging the tablet and reconnecting it
     
  12. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Are you referring to the Lichti App or the DJI Go App..
     
  13. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    The
    The DJiGo app. All it displays is 'Enter Camera Mode' and tapping that opens the camera view, but the app remains 'Disconnected'

    Litchi allows me to control everything, I can see FPV video, move tha gimbal,start recording, stop recording, GPS sats at 10 (inside the house). It all seems fine and it has to be talking ot the RC because I can see/control many things.

    I could care less about the DJi app, I run Litchi exclusivley and only use DJiGo to adjust camera exposure setting, I don't fly with it.
     
  14. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    As the instructions indicated, you cannot start the motors until you register the P3.

    Close down the Lichti app. Uninstall the DJI Go App, then reinstall it -- Power up the controller, power up the P3, open the app and the registration screen should come up.
     
  15. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    I just did that again and no registration screen appeared.
     
  16. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    It sees that I have a P3A, but no registration option appears, just "Enter Camera View". The app displays a black screen, 'Disconnected' no map updates, nothing.
     
  17. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Could the DJi registration servers be down? I am grasping at straws here. I am at loss as to why a $1000 piece of gear doesn't work upon arrival.
     
  18. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Ok, I switched from my Samsung S4, which has served me well on the first P3A, to my Samsung Tab4 and the DJiGo app prompted me to register. Motors now starting.
    WTF...

    Thanks everyone for your help.
     
  19. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Plugged the RC back into my Samsung S4 phone and it now works...double WTF.....
     
  20. Mr.Spock

    Joined:
    Sep 14, 2015
    Messages:
    369
    Likes Received:
    67
    Location:
    UK
    It worth trying this perhaps. I hope it works for u friend.
    An app creates a certificate with the equipment it binds to.
    1. Ether use a different tablet that u download to DJIGO app and follow the activation process that Meta4 posted. Do not activate with the litchi app leave that app for latter after everything is working with the GO app and after calibration
    2. Unisnstall all aP3 related apps from your tablet. Reinstall fresh only the DJIGO app and start the process as in 1.
    You have been using the GO app as installed and binded with what is now your son's P3 and u stated you started with the Litchi app too instead of the DJIGO app.