Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

SD card issue ?

Discussion in 'General Discussion' started by crash1sttime, Feb 4, 2015.

  1. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    927
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK
    I suppose its my fault, im just to lazy and don't really care, its my thing in life, but if your gonna use an SD card from the Phantom in your smartphone then unlike me make sure you choose the unmounts SD card option, same goes for plugging it via an adaptor into a PC, fortunately for me it hasn't damaged my card but it did make it un formattable in the Phantom.

    This wasn't a one off, I guess it was a cumulative effect of me being lazy since I got it.

    Oh and it corrupted a file, I think, but I didn't investigate enough so not sure all together.

    anyway Im tired now
     
  2. flybynight

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    61
    Likes Received:
    12
    Location:
    Duluth Minnesota
    see i don't worry about that nonsense, i just go fly
     
  3. Narrator

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    347
    Likes Received:
    6
    Location:
    Melbourne, Australia
    Time for a new card. If you can't format it, I wouldn't trust it.
     
  4. PhantomFanatic

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    5
    Location:
    USA, GA
  5. Hughie

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Messages:
    1,477
    Likes Received:
    141
    Location:
    Leeds, United Kingdom
    Perhaps you need to buy a second card ?
     
  6. dptcalvin

    Joined:
    Nov 29, 2014
    Messages:
    715
    Likes Received:
    12
    I would suggest a dedicated card. I have nearly half a dozen 32GB cards all more than sufficient for my GoPros and all less than $15 (just have to wait for the right deal). A worthy investment.