Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

SD Card empty message when record button pressed

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by agoodstein, Sep 18, 2016.

  1. agoodstein

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    When using dji go app with my phantom 3 pro I get a message saying "SD card empty" when i try to record.
    The tablet displays this in the middle of a black screen and the only option is to press the back button at the top left of the display which brings me back to the main video screen on the app. The video is fine, but I cant get the app to record anything. I have never crashed and the camera has never been hit or damaged in any way.

    Did not have this when i last used the phantom. Have tried another SD card I had in a go pro, which I re formatted in the phantom and get the same message.

    Running 2.9.1 app android
    1.9.60 on the phantom
    1.6.0 on the remote

    Has anyone seen this before ?

    Thanks,
     
  2. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,142
    Likes Received:
    1,658
    Location:
    San Francisco, CA
    "SD Card empty" makes no sense. Is it a wrong sentence, it should be " Empty SD Card".

    Try to use that SD card with an adapter on your Mac or laptop and see if you have any issue. Try to write and read a file on to it. That might give you a clue.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  3. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,527
    Likes Received:
    1,389
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Record button on the RC or play button? I don't know what happens when the play button is pressed and nothing is on the SD card.
     
  4. montelatici

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    69
    Likes Received:
    22
    Are you pushing the big red button to record? I was pushing the play button and it would say SD card empty because there was nothing on it to play.
     
    sonof40 likes this.
  5. flyNfrank

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    4,220
    Likes Received:
    914
    Location:
    Indy, USA
    Are you using the microSD card that came with the aircraft?
     
  6. agoodstein

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks guys, problem solved. Feel kind of dumb. Was using a galaxy note tablet that has an S pen and the air command button was right under the Big Red record button interfering with its operation. Was in actuality pressing the play button and did not realize it. When I changed the settings on the tablet and removed the air command button everything started working. Appreciate the help.
     
  7. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,142
    Likes Received:
    1,658
    Location:
    San Francisco, CA
    Good your problem got solved.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  8. montelatici

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    69
    Likes Received:
    22
    Exactly what I thought. That's why I asked if you were pushing the Big Red button. I made the same mistake when I first got the Phantom. LOL
     
  9. ROD PAINTER

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    183
    Likes Received:
    48
    Stupid me, just did same thing. Could take video but not picture. Was pushing play button on rc instead of take picture button. lol. Glad I read this post!!!!!!!