Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

RTH

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by Derko, Jan 31, 2015.

  1. Derko

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Location:
    Alton, Ontario, Canada
    Hello Folks,

    Question: My RTH altitude is set at 50m, If I takeoff from atop a hill and go flying around in the valley a bit (lower than original take off point), when I hit RTH will my Phantom climb to 50m above my original location, or 50m above it's present location, which may be lower than original loc?

    Cheers

    Derko
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,735
    Likes Received:
    7,513
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    It should climb 50m above where your home point was marked.

    However, if your Phantom has less than 6 satellites when RTH kicks in, it'll land at its current location if it's not able to connect to at least 6 satellites within 20 seconds.
     
Loading...
Similar Threads - RTH Forum Date
Worth Owning a Drone in California General Discussion Tuesday at 12:14 PM
How do you cancel the RTH feature?? Phantom 4 Pro Discussion Jun 15, 2017
Newbie from Perth, Scotland Introductions Jun 13, 2017
GEO Zones, and RTH Failsafe Behavior Alert Phantom 4 Pro Help Jun 12, 2017
Slight crash - worth repairing? Pro/Adv Discussion Jun 12, 2017