Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Regular camera mount and activation for Phantom

Discussion in 'General Discussion' started by Droner_Aus, Dec 3, 2014.

  1. Droner_Aus

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Australia
    We are developing a mount and activation method, to attach and operate a regular camera (e.g. Sony RX100ii) onto your Phantom. Interested in hearing peoples opinions on the subject. Please feel free to fill out our survey at https://www.surveymonkey.com/s/D7Q9XRT
     
  2. Droner_Aus

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Australia
    Thanks for those who have filled out the survey. Our initial offering will be a variable tilt mount with remote activation.
     
  3. chokia

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Malaysia
    Im sure you have resource(s) to develop something like this:-

    A super lightweight 3 axis gimbal mount to phantom for aerial shoot and make it easily detachable to be mounted on a handle as handheld stabilizer for ground shoot.
    [​IMG]
    RX100 is 240g and only 1" sensor, I suggest more lighter Sony QX1 (158g only) with huge DSLR sensor (APSC)

    And a nice slim bag to fit (with collapsible landing skid)
    [​IMG]



    poor me i only have ideas.
     
  4. Droner_Aus

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Australia
    3 axis gimbal for the RX100 will be too heavy. We are investigating gimbals but won't be in our initial release.

    For the moment about 80% of survey responders have shown interest in the Sony RX100ii or iii so this is what we will focus on. Other cameras will be available but we can't own and test every camera in the world.
     
  5. chokia

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Malaysia
    I just pointed out the size and weight

    [​IMG]

    [​IMG]

    QX1 quality already DLSR level due to the sensor size
     
  6. Droner_Aus

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Australia