Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Red light on gimbal. Can't seem to update firmware.

Discussion in 'Firmware' started by AlohaPhantom808, Jun 18, 2015.

  1. AlohaPhantom808

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Location:
    Hawaii-California-NewYork
    Got brand new P2V+v3.0. All batteries charged up. Firmware updated. Calibrated.

    Have a solid red light on gimbal above camera. Have tried updating the firmware on camera several times. Used the diff SD cards just in case (all w/ firmware updates and renamed.) Can seem to get it done...DJI Vision app on phone says "n/a"

    anyone have suggestions? what did i miss?
     
  2. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Your last option is to hard reset. This involves pull apart the phantom and jumping the NAZA.
    Follow the instructions below:
     
  3. AlohaPhantom808

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Location:
    Hawaii-California-NewYork
    is that my only option at this time?
     
  4. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    When you plug into the PC/MAC phantom assist.. does the gimbal firmware = 0.0.0.0??
    If so... 2 options... send back or do the jumper as per youtube vid.
     
  5. AlohaPhantom808

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Location:
    Hawaii-California-NewYork
    zen IMU says latest version 1.0.0.6
     
  6. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Apologies.. I've misread your original post...
    So ignore what I said.

    Can you make sure the range extender is on and the phantom is on.
    Now with your phone/pad, you need to find the wifi SSID PHANTOM_XXXXX then start the DJI app,

    Now make sure that you don't have wifi switching enable (where it finds a better wifi if signal is better).
     
  7. AlohaPhantom808

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Location:
    Hawaii-California-NewYork
    no worries. thanks for helping. "ask to join networks" act on iphone

    anyway, extender and phantom are on phantom wifi is being picked up by my iphone 6+. mac address is correct/bound...at the bottom where it says "about" CAMERA still says "N/A" Red light is constant on gimbal. SD card has been reformatted and had the firmware_plus.bin file

    phantom has green lights blinking slowly. WiFi ext dropping periodically
     
  8. AlohaPhantom808

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Location:
    Hawaii-California-NewYork
    so i talked to the seller and ended up just sending the unit back. they're giving me a refund and sending me a newly refurbished working unit from DJI that they've inspected. warrantied like new. hope this one works! third attempt! haha