Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Receiver not responding and not shown in assistant

Discussion in 'Phantom 2 Vision Help' started by szjunior, Sep 2, 2015.

  1. szjunior

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello guys !!

    Is there a problem with the receiver or with NAZA ???? !!! the connection is all ok !!!

    but yellow fast blinking and not shown in Vision Assistant

    could please someone help me ???

    [​IMG]
     
  2. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    Rebound your tx!

    Turn Tx OFF
    Turn bird ON
    Once blinking starts, look at belly of phantom, on RIGHT side, you'll see a flashing red light ( small ) in a small hole, use something ( paper clip, or similar ) press button, until it turn YELLOW, then turn Tx ON! That's it!

    J Dot

    Keep us updated!
    Take care, Fly safe!
     
    dirkclod likes this.
  3. szjunior

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hi there !!!

    I did that you mentioned J Dot !!!!!

    no sucess !!!

    I have the same problem yet !!!

    thanks
     
  4. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    Is it a new Tx?
    Please let me know ( make sure it is a 5.8ghz remote, and not 2.4ghz.)

    J Dot
     
    dirkclod likes this.
  5. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    Upon reviewing your picture above a little closer, the warning box says:
    It is either a bad firmware install or your Tx is not calibrated!

    So let's go back to the basics:

    First:
    Download and install ( DJI RC ASSISTANT ) if you have not already from DJI.com
    Next
    Download and install ( DJI PC ASSISTANT, and DRIVER ) if you have not yet

    Once installed
    If your Tx does NOT have an external USB on it, remove 4 screws on back, open Tx to access internal USB. Use supplied DJI data cable ( USB to miniUSB CABLE ) hook Tx to computer, run RC ASSISTANT.
    Turn on remote, wait for a link ( you'll see 2 lights flashing bottom of computer screen ( 1 green 1 blue )
    Once linked, CALIBRATE BOTH STICKS, " U " ( S2 switch ), " X1 " ( note below ), and " X2 " ( S1 switch )
    ( note X1 only if you have dial wheel Tx, or 7th channel mod ( lever on rear of remote to tilt camera )
    Turn off Tx, then back on, make sure nothing changed, and calibration took! If Ok, turn off unhook plug, close RC assistant! Put remote back together, replace 4 screws, CAREFUL NOT TO PINCH ANY WIRES INSIDE TX.
    ( also if you are switching your switch, but nothing is happening on assistant, than your switch is bad! Needs replaced )

    Next
    Open PC ASSISTANT, plug the plug on phantom this time. Turn on Tx, then phantom, wait for a link ( same 2 lights blinking )
    Now
    Open BASIC TAB
    Then open RC TAB
    now calibrate BOTH STICKS, click finish ( follow warnings onscreen ), next calibrate X1 ( if applicable ) and X2 click finish
    Ok
    Now open TOOLS TAB
    SELECT ADVANCED TAB bottom left.( MAKE SURE BIRD IS SETTING LEVEL, and firm ( no wobbling, ect )
    Run ADVANCED IMU CALIBRATION, IGNORE overheat or IMU too hot warnings, as it always says that, click through it, let it finish calibration.
    Turn off phantom ( also known as power cycle ) while still hooked up, turn it on again, double check all changes stuck, if all good turn off everything, unhook bird, close assistant.

    Now final step
    Go outside ( in a field or somewhere away from power lines, cables, metal, ect. Now do a compass calibration ( DJI DANCE ), switch S2 up-down-up-ect several times until phantom lights turn solid yellow ( if switch don't work, you can calibrate though app as well!
    ( you might want to make sure app is up to date )

    That is it!

    ( if that does NOT WORK )
    Then REINSTALL ALL FIRMWARES, Tx and bird!

    J Dot
    Good luck! Keep us up to date!
     
    dirkclod likes this.
  6. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    Did you ever get it fixed?

    I recently had the same issue,
    I swapped receivers, nothing, reinstalled firmware , nothing, ended up puting a different naza-M unit in, problem solved! ( same screenshot , no Rx ) same error! I got only dash yellow flashing no matter what I did!
    But swapping naza fixed mine! ( going to try a hard reset on naza to see if i can get it working? )

    Hope this helps!

    J Dot
    :cool:
     
    dirkclod likes this.