Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Really strange behaviour from my Phantom2 today - almost lost it !

Discussion in 'General Discussion' started by shabba007, Apr 4, 2015.

  1. shabba007

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Really strange behaviour after flying for about 10-15 mins during a descent. I was only 100-200 metres away from the Phantom. It almost flipped and shot off in one direction. The Zenmuse H3-3D couldn't even cope with this. It started playing up for a couple of mins before I eventually had to switch of the RC which luckily appeared to make it calm down and head back.

    Anyone experienced behaviour like this ?

    just to add running the latest firmware on everything

     
  2. locoworks

    Joined:
    Jul 4, 2014
    Messages:
    471
    Likes Received:
    10
    latest firmware, or the recommended by DJI downgrade??? they have withdrawn the 'latest' and took a step backwards apparently.
     
  3. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    Loco... I haven't flown my P2V in three months due to inclement weather and I've become a bit behind regarding this update. There's a downgrade path and DJI admits 3.12 is flawed? I missed that memo... I'll check into it now, but any info you have would be greatly appreciated...

    Thanks...
    -slinger
     
  4. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    That was some crazy manoeuvres it was pulling off for sure. Very lucky to get her home. No ideas except hook her up to the assistant and check all your imu readings. I haven't heard about any problems with 3.12 either. Sure you aren't getting it mixed up with 3.10?
     
  5. locoworks

    Joined:
    Jul 4, 2014
    Messages:
    471
    Likes Received:
    10
    I could be wrong, I'm not following too much since the layout change ( i hate change ) but not that long ago there was a thread referring to funny goings on with the latest upgrade and a downgrade was recommended. I cant remember and don't know what was the latest version and what they suggested you downgraded to though??? it just rang a bell when I read this thread today. it may be old news by now and gunslinger could have a serviceable version installed already??
     
  6. shabba007

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    well I heard 3.10 was dodgy, so went from 3.8 to 3.12. I did think I was going to lose it as it simply went crazy for a couple of mins.
     
  7. thestone11

    Joined:
    Mar 3, 2015
    Messages:
    296
    Likes Received:
    32
    Location:
    Alberta Canada
    DJI did ditch the 3.10 firmware but they release 3.12 to replace that. I have zero issue with the latest firmware.
     
  8. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,932
    Likes Received:
    1,811
    Location:
    Lost Angeles
    3.10 is dodgy. So if you're on it, that's your first step. Update anything else that needs it as well. Second step is to make sure everything is properly calibrated. In your video, the horizon is completely off even when it looks like it's under control. That usually means the IMU or compass need to be recalibrated.
     
  9. shabba007

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    I have a known problem with my gimbal not being level. Everything else is the latest firmware and calibrated.
     
  10. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,932
    Likes Received:
    1,811
    Location:
    Lost Angeles
    Figure out why it isn't level. Often that is a symptom that something else is wrong.
     
  11. shabba007

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    been there and tried that. I've tried everything, believe me trying to get that **** gimbal level. I've now given up on that.
     
  12. shabba007

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    I discovered a TV & Mobile mast approx 1KM from where I was. Maybe that was causing some interference
     
  13. Joeg1937

    Joined:
    Feb 28, 2014
    Messages:
    129
    Likes Received:
    6
    Location:
    Estero, FL
    Was it a very windy day ? Looks like it
     
  14. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
  15. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,932
    Likes Received:
    1,811
    Location:
    Lost Angeles
    Unlikely. Is your gimbal always as bad as in that video or is it only slightly off?
     
  16. shabba007

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    No wind. Still but cloudy day. Yes gimbal has always been off. Not noticed any issues with the props, but thanks for the tip.

    Not sure what you mean by getting data from DJI SDK ? can you expand ?
     
  17. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
  18. darwin-t

    Joined:
    Apr 28, 2014
    Messages:
    513
    Likes Received:
    5
    Could be high vibration levels on the flight controller.