Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

RC does not upgrade

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Foosy, Sep 7, 2015.

  1. Foosy

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    93
    I wanted to separate the threads because some people are having problems updating the bird.
    Mine, and a few others, have successfully updated the bird, however the RC does not update.

    I know it needs an update because the app is telling me it needs to be updated.
    In the following, the status light is the one of the controller. If it is upgrading, it should turn blue:

    1. Through the app - cannot upgrade. This makes sense as I had not updated it for a long time (was still on 1.1.8).
    2. Inserting a USB stick with the firmware in root - nothing happens: Status light stays red.
    3. Repeat step 2 with the bird on - nothing happens: Status light stays green
    4. With a usb cable connected between the gimbal and the controller. Phantom on first, than controller - nothing happens: status light stays green.
     
  2. StevenQX

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    786
    Likes Received:
    185
    Location:
    Italy
    Rc as wrote don't need to be updated.
     
    Nizar Ghosn and Sammynels like this.
  3. mjw

    mjw

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Messages:
    184
    Likes Received:
    27
    Location:
    Weatherford, Texas
    can you point me to where it says the RC does not need to be updated - in addition none of the new features are anywhere to be found on the DJI GO screens (probably has nothing to do w/ rc firmware update) - I am on the new release of the app - 2.2 the only difference I saw was an FAA tutorial pops up and a mention of "follow me' pops up on the screen but for the life of me I can't figure out where these new options appear
     
  4. Jeff48920

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    502
    Location:
    Pomona, IL
    Made the same mistake. It is in the upgrade notes.pdf.
     
  5. Garrie

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    326
    Likes Received:
    127
    Location:
    Singapore
    Rc/Tx doesn't need to be updated. It's in the release notes found in the bottom half of the phantom 3 downloads page on dji website.

    To access the new flight modes your Multiplle flight modes must be enabled and you have to switch to F mode on your controller. A small icon will appear beside the status bar and when you tap on it , it will show u all the new functions.
     
  6. Garrie

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    326
    Likes Received:
    127
    Location:
    Singapore
    See what I wrote above
     
  7. Foosy

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    93
    This is incorrect.
    After updating my Phantom with the latest firmware, and with the latest dji GO app, I get this screen:
    ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1441649420.270892.jpg

    Now, how do I proceed from here?
    Also note that it depends which was your last version. So, a blanket statement RC does not need upgrade can be true only if you had the most recent firmware prior to the latest release. I did not. I had 1.1.8 as mentioned in the original post.
     
  8. Garrie

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    326
    Likes Received:
    127
    Location:
    Singapore
    What model is your transmitter?
    I had that problem during the last few firmware. The past two firmware upgrade I've never been able to successfully upgrade the transmitter using usb stick or any other methods.

    After a while the upgrade message will disappear. Probably a bug.
     
  9. RCPILOT

    Joined:
    Aug 14, 2015
    Messages:
    36
    Likes Received:
    6
    Location:
    Winnipeg, MB Canada
    Flipping the mode switch brings up the new features. You have to be connected to the aircraft.
     
  10. bschaub

    Joined:
    Jul 11, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    9
    Location:
    SF Bay Area
    I am having the same problem with the new app and the radio. The bird took three attempts to upgrade. Mine is a new out of the box P3 Pro. I am putting mine away for the day as I have spent hours trying to get stuff to work. (This is my third system as the first two were defective out of the box.) What a pain!!! And to think I gave up a perfect P2 GoPro FatShark system. UGH!
     
  11. Garrie

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    326
    Likes Received:
    127
    Location:
    Singapore
    Never liked the gopro wide angle view for professional work. It looks too casual.
     
  12. mjw

    mjw

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Messages:
    184
    Likes Received:
    27
    Location:
    Weatherford, Texas
    thanks for the reply, I truly appreciate the information - finding information like this (from DJI) should not have to be a snipe hunt, this info should have been in the body of the formal announcement -
     
  13. Rille

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    You need to upgrade the RC to 1.3.20, then you don´t get that massage.
     
    Sammynels likes this.
  14. StevenQX

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    786
    Likes Received:
    185
    Location:
    Italy
    No what i wrote is correct.

    You've to download 1.3.2 to update the rc only because you've too previous fw version installed. Last rc update is in 1.3.2
     
  15. Dave A.

    Joined:
    Sep 7, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I saw it in the notes for the upgrade when I updated the firmware.
     
  16. Foosy

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    93
    Guys, please stay on topic so the thread can be useful for other people. This is a thread only about the RC not updating, while the app says it is required.

    My RC model is GL.300A

    I also tried to install through USB sticks version 1.1.9, 1.2.6, and 1.3.2 - all did not do anything.
    BTW, I am getting the new modes on the app - but no matter what I do, I cannot get the Upgrade required message to go away.
     
    #17 Foosy, Sep 7, 2015
    Last edited: Sep 7, 2015
  17. Garrie

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    326
    Likes Received:
    127
    Location:
    Singapore
    It will probably disappear after a while. I had the message for a while and couldn't get rid of it. Then one day when I turned on the message was gone!
     
  18. mjw

    mjw

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Messages:
    184
    Likes Received:
    27
    Location:
    Weatherford, Texas
    where does one look to confirm what version of RC firmware their RC is actully working on - I have the same question about where to look to confirm battery firmware release as well - I see folks quoting what release their batteries are on and I have yet to find where this info is located
    MJW
     
  19. StevenQX

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    786
    Likes Received:
    185
    Location:
    Italy
    Wait with usb stick in the rc with bin version 1.3.2 at least 2 minutes.