Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Stokes

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    63
    Likes Received:
    13
    I went to setup my P4, updated the firmware without any issues. The P4 is sitting on my desk powered up with the lights blinking and I hear a very rapid low pitch ticking noise coming from below, where the bottom sensors are.
    When the battery is pulled out and powered on I do not hear the noise, so it doesn't seem to be from the battery.

    Is this common or do I have a possible issue?
    Has anyone else heard this noise?


    Thanks


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
    #1 Stokes, Apr 5, 2016
    Last edited: Apr 5, 2016
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,020
    Likes Received:
    5,596
    Location:
    US
    Mine does this too. I'm pretty sure it's the VPS.
     
  3. DroneDestination

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    698
    Likes Received:
    126


    I'm sorry. I had to :rolleyes::p
     
  4. Stokes

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    63
    Likes Received:
    13
    Ok that doesn't really help.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  5. Tripc

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Messages:
    194
    Likes Received:
    57
    It's the VPS. It's sonar. Like on a fishfinder. A pulse is sent down until it bounces back to the sensor. Measuring the distance. It's normal and all of them do it.
     
  6. Stokes

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    63
    Likes Received:
    13
    Thanks very much. Appreciate it.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app