Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Radio Channel Poor Quality

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by t2adze, Apr 9, 2016.

  1. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Hi all
    I was flying today together with my friend. he also has p3a, 1.8FW.

    So this was my first flight with the new firmware, so, it gave me poor radio chanel quality notice in the menu.
    During flight, the video was lagging. it took 4-5 seconds for camera to move up and down and etc. It happened mostly when i was far away. When i was closer, there were no delays.
    I firstly thought it was the problem with new firmware.

    So i landed the bird.
    After, i asked my friend toland his also and turn his RC off. He did so. Then i turned on mine, and signal quality was GOOD. the moment he turned it back on - it went poor.
    His had no problem absolutely, no poor signal,no fpv laggin - only once a while the fpv was reloading, like a photo on a dial up internet :)

    So is it ok/ Is it how its supposed to be? Cause i heard a lot of pilots her fly together, and nobody has issue like this.

    Just in case attaching the screenshots of channels. (It was set to AUTO)
     
  2. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Attached
     

    Attached Files:

  3. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    I notice in the image both people with remotes have the antennas pointing straight out. You fly like that?
     
  4. hugedog897

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    93
    Likes Received:
    25
    I have had the same problem as you i just updated the firmware today as they just released a new one and the problem is fix give it a go and see if it fixes yours

    Sent from my SM-G920I using Tapatalk
     
  5. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    No. Just did a test flight above my head.

    As i mentioned in the original post, the firmware is already the latest.
     
  6. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    This is not good news, potentially. I had connection issues today I haven't experienced before. Less than 600m out where I have flown 2km easily before.
     
  7. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    How do you think will rolling back to 1.7 help?
     
  8. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    I would relax for a bit. Seems this problem hasn't been reported by many. See what the experience of others is. I'm going to try the same flight tomorrow in case it was a one off.
     
  9. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    But can two remote controllers cause this kind of problem,, in my case?
     
  10. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Plz someone help
     
  11. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    All i can tell you is flying side by side with a phantom and inspire in the air i havent noticed any issues (earlier firmware). How close where you standing. In auto channel select the software should have automatically avoided conflicts and interference.
     
  12. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    flew 4 birds close together didn't have a issue plus point your antenna up
     
  13. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Very strange :(
     
  14. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    You have another thread running here suggesting your remote firmware upgrade didn't complete properly. I'd be thinking about seeing if those two dots need joining. Perhaps not coincidence.
     
  15. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Thats not my case. Thats my friends case. Different bird.
     
  16. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    Same friend you were flying with? Maybe his half baked firmware install has made his radio perform off spec (we know the firmware related in part to encryption changes. May have reflashed the radio also). This isn't a common problem you are having. Would be like your wifi goes down when your neighbour turns his laptop on.
     
    t2adze likes this.
  17. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Can be an option as well.
    What do you suggest we try?
     
  18. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    567
    Likes Received:
    40
    Went out to fly without my friend today.
    No signal errors. 2KM range out.
    All is cool!