Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Question on Home Point and GS

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by snowghost, Apr 26, 2015.

  1. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    I flew a Ground Station this afternoon, 12 satellites, and all was well. At the end of the course I took manual control as there was a lot of battery left.

    When it was time to land, I noticed Home Lock and Course Lock weren't working. Is it because I disabled the Ground Station?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,594
    Location:
    US
    What happened when you tried to use both?
     
  3. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    Neither worked. But the bird was rock steady with the GPS lock on. I'll have to experiment. I've used Home Lock a number of times when flying and it works flawlessly.
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,594
    Location:
    US
    How close was the Phantom to the home point?
     
  5. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    300' or so when I tried it.
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,594
    Location:
    US
    That's really odd. Both should have worked at that distance.
     
  7. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    Yes it does seen odd. Last non-GS flight was fine for both HL and CL. My guess is when you terminate GS mid-flight it rids itself of launch info. I'll try to replicate with another GS.
     
  8. Ross

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    8
    I've experienced something similar. A quick switch to atti and back to gps mode sorts it for me.
     
    snowghost likes this.
  9. kirk2579

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    263
    Location:
    Girard. ohio

    yep
    quick flip of switch to atti and back should regain flight controls