Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Props/Motor's Flying not true.

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by GodsCreat0r, May 2, 2014.

  1. GodsCreat0r

    Joined:
    Apr 9, 2014
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hey guys so had a problem the other day with my setup after installing new motors.
    I found out that i wired the cw motors the same as the ccw.
    Today i opened my phantom up and i soldered the wires the correct way.
    I took it outside But I was not getting lift.

    When i put my phantom outside on the grass It wanted to lean forward like it was going straight when i applied throttle.
    I did this without the phantom camera on, i did not think it was going to make so big of a difference in weight.
    Please correct me if i am wrong.

    The only other thing i can think is the problem would be maybe the props i switched are opposite, But then it would be pushing backwards.

    When i originally set it up with all motors the same way it wanted to fly to the side.

    I recalibrated the compass but still flew the same way.

    Please tell me it is the camera weight that is the problem.

    The motors spin in this way, sorry for my horrible diagram.

    Front
    (cw) (ccw)

    (ccw) (cw)
    Back

    Thanks guys, maybe i can get this fixed tonight.
     
  2. GodsCreat0r

    Joined:
    Apr 9, 2014
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    I tried what one of the things that was suggested to the thread ""tip over first flight, something wrong?""
    By just increasing throttle full, But was still going straight into the ground.
    I held my phantom over my head increasing throttle i could feel it want to go forward.