Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Problem with remote control

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by malibusteve70, Jul 28, 2015.

  1. malibusteve70

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    131
    Likes Received:
    6
    My phantom 2 is less than a year old. It seems as if I am no longer able to manually set my home point and when I put it into home lock it does not work. I'm assuming something is messed up in the controller. Does anyone know where I can send it in to get fixed? Or, even better, does anyone know how I can fix it myself? Any sure fire way to know that it is in fact the switch? Has anyone else had a problem like this?

    Sorry if it has been answered or addressed before but I could not find anything when searching. Thanks in advance for the help.
     
  2. Duke

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    146
    Likes Received:
    36
    Location:
    SW Lower Michigan
    Hi Steve,

    After you zero your compass and are warming up does the green light flash fast showing home lock? If it does Have you turned off the remote and does it return to home? Have you been into the assistant software and see if the box is checked for center position of left switch for it to come home?

    ~Duke
     
    #2 Duke, Jul 28, 2015
    Last edited: Jul 28, 2015
  3. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,110
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Connect your P2 to the assistant software and in the basic tab go to RC then on the RC unit. Now under the transmitter version there's a slider for S1 switch toggle S1 and see if your getting all 3 positions on that switch. To change your home point you must toggle S2 (left switch) the same way you do it to calibrate the compass with S1. If changing the home point is done correctly LED's will flash. This information is in the user's manual.