Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Tags:
  1. marciano

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    123
    Likes Received:
    5
    Today I started a POI mission whith GO4.
    I placed the drone at the POI, 100m altitude and set it, then move it to a point 260m away, radius 260 m and I was asked to start. I couldn't set the speed, it was greyed out and set to 0.9 m/s, extremely slow.
    I started over and happened the same.
    Last GO4 and P4P firmware versions. iPad mini 2
    What could happened?
     
  2. Airmunn

    Joined:
    Jan 15, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    5
    I have seen this also. Not sure why.
     
  3. DanMan32

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    745
    Likes Received:
    143
    Was it still grayed out when you started? On Go3, you get a slider to change speed and you can also temporary change speed with the right stick.
     
    ianzone likes this.
  4. ianzone

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    648
    Likes Received:
    115
    Location:
    New zealand
    Hi i think its all done through dj when they do firmware updates,,sure they slow them down cause they can do air brakeing and stuff so they playing with speeds,,2nd flight on my p4 clocked79mph,,now top speed with tailwind is 59,2mph,,just on 4.0.5 now but no testin due to weather:(
     
  5. marciano

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    123
    Likes Received:
    5
    Yes, I know. I've a P3P and used once for POI and of course I could move the slider to set the speed
     
  6. marciano

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    123
    Likes Received:
    5
    Mmmm. 0.9 m/s is an old man walking. I remember estimated time 20 minutes to travel 1 mile
     
    ianzone likes this.
Loading...