Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Phantom 3 Upgraded, RC Won't

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Braddrum, Mar 25, 2016.

  1. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Evening Guys,

    Im after some help, I got my Phantom 3 back in May last year and due to a lot of people saying not too I hadn't upgraded the firmware that it shipped with.

    Since last July I haven't used her for one reason or another and today was the day that I finally got to fly. I figured I would need an upgrade so I downloaded the 1.06 firmware from DJI and upgraded the Phantom, it took longer than the stated 15 minutes (more like 20-25) but I figured it was because it had a bit of work to do there.

    I've now tried to update the RC and having no luck, the thing just wont read my memory sticks at all. The light just sits on red.

    To further frustrate me when opening the latest version of the DJI GO app (hoping I could upgrade its firmware via that - to no avail) the "Camera" option only comes up on the P3 Standard, when I go to professional it just the "how to connect" message.

    Been pulling my hair out for the last 2 hours and I really need some help, was so looking forward to finally flying again and I've been cut down.

    Anyone got any ideas?

    Thanks for you time,

    Brad
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Which version of the firmware is installed on your remote controller now?
     
  3. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    The orginal firmware, I believe but can I check without gaining access to DJI Go?
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    No. You need to check in DJI GO.

    The reason I'm asking is because 1.3.2 must be manually installed on the RC if you haven't already installed it (see more details here). All versions after that can only be installed from DJI GO.
     
  5. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I tried to install that version but to no avail, the remote just won't pick up the stick and install from it.
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Okay. Let's start at the start then. Check the current version and report back :)
     
  7. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Ok, so I can't see it.

    Basically, I cant connect to the camera when selecting "Phantom 3 professional" I can only connect to the camera when I select "Phantom 3 Standard" but when I do , it says "disconnected" when it launches.

    i was hoping I would be able to see the firmware or upgrade the RC by selecting P3 Standard but it doesn't seem possible.

    Heres an image when the app launches and I've selected P3 standard.
     

    Attached Files:

  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Try installing the latest version of DJI GO.
     
  9. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Now done that, but hasn't made any difference :(
     

    Attached Files:

  10. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Are you sure you have the right BIN on your memory card reader? Do you see a TXT file on your memory card after attempting to install the firmware?
     
    #10 msinger, Mar 25, 2016
    Last edited: Mar 25, 2016
  11. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I downloaded the 1.3.2 from here - DJI Phantom Accessories & Tips - Phantom Help

    I then extract and put the .bin straight onto the stick, with the RC off I then plug that into the USB port on the back and then power up. From there my RC light stays red, not a blue light in sight.

    No .txt files after - but I think thats because it isn't doing anything.
     
  12. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Any difference if you try installing 1.2.6?
     
  13. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Giving it a go now.

    (Thanks for your time by the way - really appreciated it!)
     
  14. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    ok, so nope. Apparently that doesn't make a difference either.

    I think I'm going to cry now. haha.

    EDIT* - I left it on and now I have a beep every few seconds happening. Light still red though. Does this mean anything or just a warning that I've left it on not connected to anything?
     
  15. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Got another memory card reader to try? And, maybe try another memory card too.
     
  16. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    t
    Im using a memory stick as I don't have a card reader to USB. I've tried 3 but it hasn't made a difference.

    Can I try Micro SD from the Phantom and plug to controller into that?
     
  17. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Yes, you can put the memory card in the gimbal and connect a USB cable from the gimbal to your remote controller.
     
  18. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Ok I'm going to give this a go...
     
  19. Braddrum

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Nope this hasn't worked, in fact its strange.

    I tried the 1.02 software and the light on the remote went instantly green. So i left it a few moments and then I powered down and upon putting the micro SD back into my mac it had a .txt file which stated I couldn't downgrade.

    Since then I have tried 2 newer firmware files and both times the light instantly went green but neither time have I had a .txt file after disconnecting??
     
  20. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,925
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Please post the TXT file here.