Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard Phantom 3 Standard with DBS Mod loosing signal.

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by wilddeer, Mar 7, 2016.

  1. wilddeer

    Joined:
    Mar 6, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    So recently i installed my new Itelite mod for Phantom 3 Stantard.
    Today was a first fly with it and i have some problems.
    Controller sometimes loosing signal even if the copter is 50m away.
    Also Radio Channel Quality is blinking from Good to Poor all the time.
    Basically there is a video from my phone screen i made during the flight:
     
  2. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,930
    Likes Received:
    1,149
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Looks to me you're not aiming the antenna correctly. When it's right over your head you have to aim your controller purposely. Also, it looks like you have a high quality FPV signal. Lower the FPV quality and you'll get more range.

    Welcome to the site!
     
    movius likes this.
  3. jttt777

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3

    That's what i was thinking too but then you also fly away from the take of spot and you still get errors. are you sure you were pointed well?
     
  4. wrangler3737

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    I have problems similar to this. How do you go about lowering the fog quality?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  5. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,930
    Likes Received:
    1,149
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    If you mean lowering the FPV quality to improve range, you do it with your app.
     
  6. ten90

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Sorry I can't help with your question, but how did you capture the video on your phone? Is it another app?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  7. wrangler3737

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    How do you change the fpv quality in the app?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app