Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 Standard - time to mod - tired of small range

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by ShoRotten, Dec 1, 2015.

  1. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
  2. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    You're doing something wrong if that's the range you're getting. That or it's a defective bird.
     
  3. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    Lets exclude the part of bird being deffective.
    What can i be doing wrong?
     
  4. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    What's stopping you from flying past 160m? Do you lose the video signal, the control signal, both, or neither?
     
  5. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    It starts "weak remote signal". And then signal lost and then rth.

    Sometimes its up to 200 but barely.
     
  6. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    are you flying straight up, or out and up?
     
  7. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    50 meters out and then up. Antenna horizontal
     
  8. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    antenna should be horizontal if you're directly above. if you're out and up you need to keep the antenna parallel to the vertical part of landing gear.

    try putting the antenna perpendicular to the ground and flying straight out at 50 ft (or as low as you can go without hitting something) and see how far you can get.
     
  9. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    Have tried that and here's where the biggest mystery kicks in:) it goes away to 460-480meters. The altitude was 50meters. The same park.
     
  10. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    so wait, are you trying to say you can't get higher than 50 meters?
     
  11. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    Nono. I cant get higher then 150-190 meters. But away from me i am able to get to around 480 meters. But thats on height of 40-50 meters.
     
  12. zrherda

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    25
    So you are able to get out to 460-480 but can't get higher than 50 m at this distance? It sounds to me like you are not positioning antenna correctly as mentioned. Plus my range is roughly 500-600 meters with the standard so you are about on par.
     
  13. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,618
    Likes Received:
    361
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    You might want to add this your second P3S correct.
     
    #13 RodPad, Dec 1, 2015
    Last edited: Dec 1, 2015
  14. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    But why i cant get higher then 200 meters with horizontal antenna right above my head?
     
  15. zrherda

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    25
    Depends on a lot of factors. I have found that in my experience flying directly above me even with a horizontal antenna gives really bad signal. Getting up over 200 m is decent, especially if you are in any kind of city.
     
  16. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    So i should get away 50 meters and try going up and antenna should be perpendicular? I tried this also i think.

    P.s. its a 500 meter wide open area in the middle of the city
     
  17. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    Heres exactly what im talking about
     

    Attached Files:

  18. Snipey

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Have you upgraded the firmware? I had this same problem when I first got mine. It seemed to happen more when running an android device, and before I updated firmware. Strange, but it worked for me.
     
  19. ShoRotten

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    9
    Firmware is updated. It requested to do so from the app and i did.
    And how is android device connected wih this problem? It says weak remote signal
     
  20. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,618
    Likes Received:
    361
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    I haven't updated mine yet, need time to fly it just before and after, also kind of scared flew fine on Turkey-Day.