Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 Standard - Poor signal / performance out of the box.

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by AdamWhy, Aug 7, 2016.

  1. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Evening all, I received my P3S yesterday and have had issues on both flights. (Yesterday and Today).

    Yesterday’s flight. (Wide open field, not many houses etc nearby)

    Lost video signal after just 40ft, engaged RTH. Tried several flights after in different locations on field and experienced same issue.

    Read online could possibly have been latest firmware update so downgraded to previous firmware.

    Today’s Flight.

    Similar problems around 40ft high, not so much 40ft away from RX. Kept switching into ATTI mode when flying and trying to fly away so had to manually control back until GPS kicked back in. (12 satellites before and after ATTI kicked in) Did not offer RTH when ATTI took over.

    Warning. Satellite Positioning Off - Fly With Caution. Then would keep saying ATTI mode.

    All calibrations were done prior to flights etc. Not sure why this keeps happening.

    Now I know there are antenna upgrades available, and I don’t mind purchasing, but so far, it’s not performing the way DJI claim out of the box.

    So far really disappointed and not very confident in my latest purchase from DJI! Really hope someone can help? And thanks in advance for any help and support.

    (Have since contacted my retailer and sending it back to hopefully have a replacement!)
     
  2. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    did you turn off beginner mode
     
  3. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Beginner mode turned off.
     
  4. Mysil96

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
  5. omermu

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
  6. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Thanks guys, the P3S is going back to my retailer tomorrow for a tech team to inspect and hopefully replace ASAP.

    Just a shame to fork out on a new quad and not being able to use it!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
    Mohammed Baset likes this.
  7. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,660
    Likes Received:
    369
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Yeah, been there twice, hopefully replaced....
     
  8. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    P3S was picked up today and on its way back to retailer. Fingers crossed the turnaround is efficient!
     
  9. Spezi

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    Is 1.5.7 the preferred firmware version right now or would an even earlier version be better?
     
  10. omermu

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I downgraded to 1.5.7 and it's working fine. I lost RC connection today before I lost the video connection.

    In addition, I think that based on previous threads I read, it is problematic to downgrade from 1.6.8 below 1.5.7.
     
  11. Spezi

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    The downgrade issue isn't an issue for me right now. I'm on an older version (can't check right now to be sure which) so I'm wondering which one would be optimal, assuming all versions are possible.

    I'm thinking about the RF performance as well as general flight characteristics and electronics performance.
     
  12. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    How can I check what firmware is on the P3S out of the box?

    Would you recommend trying it on updated firmware first before downgrading?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  13. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    you have to start up everything and then check on app for version
     
  14. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,660
    Likes Received:
    369
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    It's buried in the app of coarse, short answer, look for a "the about tap", you have to all connected up, and doesn't show the remote on a standard, just the bird and app version.
     
  15. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Brilliant thank you.

    Looking forward to getting my replacement now! May also purchase the ArgTek kit?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  16. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,660
    Likes Received:
    369
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    I recommend doing nothing with the firmware unless you have to.

    Terrible signal performance

    Rod
     
    Pharm likes this.
  17. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Thanks Rod, that sounds fair.

    So should I update to the latest version when I first fire the bird up?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  18. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    get dbs mod will be much happier
     
  19. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,660
    Likes Received:
    369
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    I recommend doing nothing with the firmware unless you have to.

    It will say it is required, but it is not.:eek:


    Rod
     
    AdamWhy likes this.
  20. AdamWhy

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Thanks again Rod,

    I know it flashes up on the app in red at the top to update, is there anyway to permanently disable update reminders within DJI GO?

    Just called my retailer to check to see if they received my return and had a very rude lady (first time I've had a bad experience speaking to retailer) telling me it was too soon for it to arrive back, even though I was promised it would be picked up and returned next day... Looks like I wont be receiving my replacement until next week now!

    DJI customer support have contacted me also and asked me to return it also.... Looks like email was sent from The Netherlands?

    Support7.NL (DJI)


    Aug 10, 21:46 HKT


    Dear Adamyudowitz,

    Thank you for contacting DJI Support.

    I am sorry for the inconvenience, we would send the craft in one more time for service if you are willing to do this.
    Please confirm if you agree to this.

    Thank you for choosing DJI.
    Best regards,

    DJI Support EU

    To check your repair status: DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography