Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 Props

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by Molokai, Jan 5, 2016.

  1. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    Hey everyone!

    Anyone here ever use P3 props on their FC40 yet? How did it go? Thanks!
     
  2. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    They work very well and price is cheaper. I use them if I am carrying a larger load, like a gimbal, camera, OSD, telemetry, etc. If you are only using the FC40 camera, I find that it makes it less stable and for that setup you only need the original 8 inch props.:)
     
    Molokai likes this.
  3. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    Cool! I think I've found another use for this thing (gonna mount a 360 degree camera on it).
     
  4. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    Cool! Let me know how that works out. I still love flying all of mine and after the upgrades to them I do not have a reason to upgrade to the phantom 3 yet. It is very tempting though because the dropped the prices for their anniversary!:)
     
  5. Phantomix

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    334
    Likes Received:
    51
    Location:
    Weston, MA
    mine crashed and I had to get new landing gear and a new ESC
    hope you have better luck :(
     
  6. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    You used OEM DJI props and it crashed?
     
  7. oakmeadows

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    27
    Location:
    U.K
    I have used p3 props also on my fc40 and I get longer flight times but why ???.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  8. Clive

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    43
    Likes Received:
    12
    Be aware that the rate of descent on the FC40 in RTH mode exceeds that of the other phantoms... With 9' props it is very likely it will enter VRS in the latter stages of RTH. I use 9' props... Much better endurance and load capability... But make sure you know how to regain control if the beast enters RTH.
     
  9. dtitus6297

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    359
    Likes Received:
    44
    Same here, I love the 9 in props but you just can't descend too fast or you get a wobble or vrs as its called

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
     
  10. Mircea78

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    7
    For me also p3 props works very fine. 13 min full load
     
  11. Scottwillo

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    115
    Likes Received:
    12
    I get the wobble with my 9" props lol thought it was just me lol


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  12. Ajax

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    Mine worked out excellent.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  13. pietpukje

    Joined:
    Mar 7, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    if you get the wobble you need to go a little to the left\right\forward\back ( pick one ) and you get out of the vrs.
    i always do a little to the left\right\forward\back when coming down.