Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Phantom 3 Pro - No Signal

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Mike Orland, Aug 15, 2015.

  1. Mike Orland

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    I just updated my P3P to the latest firmware update and updated DJI Go as well. I continuously lose signal. Most of the time it won't even connect, and if it does, I lose signal (No Signal red box on top of screen) as soon as the copter moves. Any suggestions? How do you even troubleshoot something like that? I also used my phone and tablet and it does the same thing.
     
    Poundofnuts likes this.
  2. Altanore

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    36
    Location:
    AB, Canada
    Did you update the controller as well?
     
  3. Mike Orland

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Yes, I had numerous failed attempts when updated latest firmware on copter, however today it updated no problem. The controller updated fine. I was having a problem with 'no signal' even before I updated firmware.
     
  4. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Did you try rebinding the Tx to the Phantom. Be sure All firmware is updated.
     
  5. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Check your cable-- try another one
     
  6. Mike Orland

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Where can I find a video on how to bind. Not sure of the sequence.
     
  7. Garrie

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    326
    Likes Received:
    127
    Location:
    Singapore
    You can find the option to bind the remote to the aircraft in the menu. Open up your app and go deep into the menu to find it. I can't tell u exactly how to bind right now but I can tell you I've seen the option to bind in the menu. So just probably follow the onscreen instructions.
     
  8. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    its in the manual
     
  9. gregkernaghan

    Joined:
    Jul 29, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Latest software "update" bricked my brand new Phantom 3 Pro with the same NO SIGNAL issue... good lucking withj a fix - been trying everything for a week - total time shred and no worthy support from DJI - they obviously know they messed up with this as there are so many folks with the same issue
     
    Poundofnuts likes this.
  10. Michaelangelo

    Joined:
    Jul 7, 2015
    Messages:
    66
    Likes Received:
    18
    Same problem here. Almost lost it last night. Not flying anymore. I've tried everything.
     
  11. VickyMarie

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    20
    Location:
    The South of England
    Flight no 32 yesterday with my P3P. All firmware up to date, everything calibrated, yet yesterday, at a distance of only around 300 feet and no higher than 100 feet, suddenly, No Signal. This follows 31 perfect flights. No view from the camera and no telemetry on the iPad, but the craft was responding perfectly to the controls, except the red button to stop video recording didn't. I landed immediately, successfully. Today I've had 2 thoroughly perfect flights.

    My thoughts: K-index was 5 yesterday, down to 4 today. I know that many think that K makes no difference, but it was the only factor I could think of. I've read of users refusing to fly if it's over 4. I remember one day with our P2V and a K of 8 that it just wouldn't work or connect or do anything, zero satellites, so I went home! I believe in K.
     
    Poundofnuts and GlennG like this.
  12. GlennG

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    8
    Don't fly unless it is below 4.
     
  13. Mike Orland

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    What is K index?
     
  14. GlennG

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    8
    Measurement of disturbances in earth's geomagnetic field. See UAVFORECAST.com. High index can cause problems with communication systems.
     
  15. GlennG

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    8
    There is also a Magnetology app that provides the index. Works fine too but the URL is better. Best wishes.
     
  16. VickyMarie

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    20
    Location:
    The South of England
    There won't be many days when it's below 4.
     
  17. GlennG

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    8
    I watch the time slots. I'm in North Alabama so grounded a couple of days. Thanks!
     
  18. GlennG

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    8
    Vicky, how high do you let the index go and still fly?
     
  19. GlennG

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    8
    What is your cut off point on index?
     
  20. VickyMarie

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    20
    Location:
    The South of England
    I won't usually fly at 6 or above. But after the no signal at 5 I'm revising my view to a max of 4 now. Of course I don't really know if the no signal was a result of the high-ish K but best not to risk it I feel.