Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 PRO crashed NO SIGNAL

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Pedro G., Jun 8, 2016.

  1. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I crashed my phantom 3 pro, and had to replace de gymbal + camera. I installed the knew one, but I can´t connect the RC, it says NO SIGNAL. And the LED in the RC in red. Already updated both of them
    Any ideas? Maybe something broken inside?
    thanks!
     
  2. Sky Eye Images

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    4
    Location:
    Charleston SC
    have you followed the DJI recommended start order?
    1) turn on aircraft
    2) turn on RC
    3) open DJI app on phone/tablet

    For my Pro, that makes a big difference.
     
  3. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    thanks for the reply. but i did, and nothing. still the same :/
     
  4. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    so you got a brand new P3 pro gimbal, installed it and no signal ?
    could be several things.
    wiggle the cable that plugs from the back of the ODFM to the gimbal a little bit.
    could be faulty gimbal to start with.
    could be that when you were doing the FW upgrade the board inside the gimbal overheated, seen so many of those, that's why every time FW upgrade
    is performed on a P3P you need to have a fan blowing full speed at the Phantom. not an issue on P3A birds as they don't tend to everheat (2.7k vs 4k on P3P)
     
    GadgetGuy and Reed L like this.
  5. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    the gimbal seems to work fine (it moves when turned on the aircraft and sounds ok)
    i´ll try to disconnect and connect again
    thanks
     
  6. CaptainDrone798

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    629
    Likes Received:
    291
    Location:
    Canada
    Not sure i understand. Are you saying the RC won't connect to the Phantom or is it you can connect but have no picture?
     
  7. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    the RC wont connect to the phantom. no signal at all.
     
  8. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    you have to link (bind) the RC to the phantom then.
     
  9. CaptainDrone798

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    629
    Likes Received:
    291
    Location:
    Canada
    Then you need to 'bind' the RC to the Phantom.
     
  10. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    it says "setting frequency" push the side button but doesn´t beep or do nothing.
    i´m starting to get worried :(
     
  11. CaptainDrone798

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    629
    Likes Received:
    291
    Location:
    Canada
    Right... first you tell the controller to link. The controller will then search for your Phantom. It is at that point that you push the button in on the side of the Phantom and release it. It will then bind.
     
  12. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    yeap Captian. done it just like that... try it several times
     
  13. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    or press the button on the side of the bird for two second and then
    C1+C2+red record button all three at the same time, controller will sound D-DD, release all three
    and press the right silver wheel button in and it will start beeping and blue light will blink on the controller until linked and at that point it turns green.
     
  14. CaptainDrone798

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    629
    Likes Received:
    291
    Location:
    Canada
    Not sure then. Normally if an RC Won't bind to a Phantom it is because the sequence is done incorrectly or the wrong type of Phantom is being matched to the wrong type of RC.
     
  15. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    correct, but try my method will you please?
     
  16. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I´ll give a try and tell you. thanks!
     
  17. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    nothing, it stays beeping and blinking blue, the green never arrives
     
  18. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    i´ll keep trying. thank you Captain!
     
  19. hunch

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    225
    what is the FW version on your controller?
    connect the cable to your device and turn just the controller on and go to setting, scroll all the way down and click About and it will say RC version.
     
  20. Pedro G.

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
     

    Attached Files: