Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced Phantom 3 Advanced no FPS video settings!?

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by camcoptero, Feb 22, 2016.

  1. camcoptero

    Joined:
    Feb 22, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,
    Each time I select video size in the dji go app the app crashes. When I try again I get to the video settings but I only see three options, 4k, 1080 and 720. No fps options. My default is 1080 24fps. I have reinstalled the app several times without success. I own a mini ipad with ios 9 os. What can be done? Your help would be trully appreciated. Thanks in advanced!
     
  2. Petes_DJI_P3

    Joined:
    Jan 21, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I'm having same issue on iPad mini 2. Go app crashes when I select the "video size" settings option. I found another thread on the DJI support forum here:
    DJI Forum|Just 3 video size options from dji go app no fps

    I tried resetting the app to factory defaults and reinstalling the app but made no difference, same issue.

    Hopefully there will a fix for this soon.

    P
     
  3. jamespb78

    Joined:
    Feb 2, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    If you have the p3 Advanced model, and you are seeing the option for "4K" video - then to me that says the App is not connected to your aircraft - as if it had, it would realize the p3A can't do "4K" video, and therefore not give you that option.

    When I connect the app to my p3A there is no "4K" option for video, only "2.7k". Yet, if I run the app and DONT connect it to the p3A, I then see the option for "4K".



    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  4. camcoptero

    Joined:
    Feb 22, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks guys, good news. I changed my copter mini SD card to a 64 GB size and now my dji go app video default changed to 1080 60 fps. That's enough for me.
     
  5. samsea1

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I found a workaround for this problem. if you re-link the controller to the copter it will allow you to change the video settings.(you will have to re link everytime you want to change the settings)---after you shut down the copter you will be stuck with that change unless you re link----but is does work and will allow you to change the setting
     
    #5 samsea1, Mar 3, 2016
    Last edited: Mar 6, 2016
  6. samsea1

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    here is a video of how to re link. hope this helps