Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 4k mod looking for help

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Kern_Fly, Oct 12, 2016.

  1. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    Hello all,

    Since weeks i'm preparing my modd fir my phantom 3 4k based on the dbs antenna.

    But guys how can you accept this :

    [​IMG]

    When you can do that and only add 1 hole :

    [​IMG]

    I feel like i'm the only one that want to do that and unfortunately it is impossible to find the right cables for that ....... the thing is maxxuav and fpvcustoms are selling a clean install kit (like my first pic) which is composed of 2 cables like this :

    [​IMG]

    The thing is this cable is MMCX to RP-SMA and unfortunately for us our remote use U.FL to RP-SMA cables.....


    Nobody is excited by having only one hole drilled on his remote ? And the 2 other cables using the stock antennas holes ?

    Do you guys have link for this kind of cables ?

    If i have to do them myself i already found the U.FL connectors on ebay but i can't find the specific RP-SMA connector they are using on the pics i posted.


    If you want we can all work on that project ;-)


    Cheers
    Flo


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  2. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    473
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
  3. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    I'm not sure the size of the RP-SMA seems to be too small. I was not aboe to find a connector as long as my last picture


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  4. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    Can a cable that transform mmcx to ufl do the job ? Like this one :

    [​IMG]

    Like this you connect the ufl cable to the mainboard and then connect the clean install kit cables to the mmcx port :)

    Will it create signal lose ?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  5. TheLightSpeedz

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    366
    Hey dude... just get a DBS kit for a standard!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  6. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    Yeah but don't want to drill 3 holes in my remote. 1 is enough ....

    Just trying to start a subject to improve the mod for the 4k version....


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  7. TheLightSpeedz

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    366
    Then drill one? And use the antenna holes? Certainly the wires are long enough


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  8. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    Can you understand i want something clean and well done ? A forum is xhere you ask and try to get some help no ?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  9. TheLightSpeedz

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    366
    I can understand, don't be rude bro. The P3/4K is obsolete... so finding things for it like this is tougher.

    You don't want to drill a hole?

    Then pull all three wires through the antenna holes and let them hangout.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  10. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    I'm not rude ;-) i'm just trying hard to do the cleanest install as possible ;-)

    I will drill 1 hole for the 3rd antenna but still want to use original hole with rp-sma plug

    I give myself 2 month to find what i want if i can't i will drill 3 stupid holes


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  11. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    473
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    What your doing will work fine. That cable in the pic isn't shielded and l think 3.5 will be a bit short.
     
  12. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    The 3.5" cable is just to connect from rc motherboard to the classic cable mmcx to rp-sma you can find on maxxuav ;-)

    As i suck in creating cable i'm looking for the lazy option lol and adding the U.FL to mmcx cable then i plug the cable sold by maxxuav that use mmcx to rp-sma

    I'm just concerned about signal loss using an extra cable connection ....


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  13. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    How can you see a cable is shielded ???

    Ps : apreciate ur help ;-)


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  14. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    473
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    The ones l posted r shielded, the thin black ones r not
     
  15. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    473
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    Not quite sure if we're on the same page or not but the cables (x3) l posted r all u will need for rc mod. Then you'll need 3 different cables for rc to panel. I only modded a standard rc not a 4k but l still say 3.5 will be at least 1.5" short
     
  16. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    Spare remote coming in ! Project will move forward and you will be able to understand it better.

    I found the U.FL to mmcx female cable on ebay in a us store. Once i measure the right needd lenth i will order them.

    Then i will be able to ordrr on maxxuav the clean install kit for phantom 3 adv/pro in order to use the original antenna holes.

    And i will use one of the cables shipped with the dbs antenna for the 3 ed antenna and i will drill 1 hole in the remote.

    Right now i just hope the U.Fl to mmcx will fit in the remote .... and i hope adding a new cable connection won't make me lose signal quality.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
    #16 Kern_Fly, Oct 17, 2016
    Last edited: Oct 17, 2016
  17. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    473
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    Key is being able to feel it snap into place, then adding some hot glue on the connection. If your having to force it at all YOUR NOT CENTERED!
     
    Kern_Fly and dirkclod like this.
  18. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    Ok thx for the tip !!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  19. Kern_Fly

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    12
    i was browsing internet and i found this pic of an inspire remote and more or less mine will look like exactly like this but in white :

    [​IMG]

    the 3rd antenna hole might be at a different position.
     
  20. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,668
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    Well I did mine like this and the stiffer cables help keep my panel secure . Have all 3 of mine like this. I never remove the panel but works great for me :)
    And I like the way it looks . b.jpg