Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 2 vision +

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by sometime, Sep 15, 2015.

  1. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    When I give it gas it gos up about 5 feet and hovers. The motors seem to be going fast but when I give it more gas it don't go up any higher. All other controls left, right turn and side to side works Great. The only thing I can do with gas is to slow down to land. I have updated all, check batteries, tried spare controller, put new blades on. It seems like Phantom is not getting signal from gas after first getting it up. Sometimes gas works but then becomes unresponsive again. Any help would be grateful. Thank you bob
     
  2. AzDroner

    Joined:
    Apr 5, 2015
    Messages:
    125
    Likes Received:
    14
    Don't know what is causing your problem, but if you change the title on your post, you'll probably get action on it, good luck.
     
  3. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Thank you what should I call it
     
  4. AzDroner

    Joined:
    Apr 5, 2015
    Messages:
    125
    Likes Received:
    14
    Well, maybe something like, Please help - My phantom won't gain altitude over 5 feet.
     
  5. dutch

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    111
    Likes Received:
    1
    Location:
    Upstate NY
    have you checked your remote control calibration with the software?
    good place to start,
     
  6. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Yes I check calibration, thank you for asking. bob
     
  7. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I'm. Sorry don't know how to put a title on it. Did get to edit but unable to save. Sorry
     
  8. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hopping to find someone that had same problem or what might be any causes of this. Thank you again. bob
     
  9. AzDroner

    Joined:
    Apr 5, 2015
    Messages:
    125
    Likes Received:
    14
    Start a new thread?
     
  10. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    In case someone has similar problem, I removed added copper shielding to improve GPS, problem has gone away. Thank you for your responses. bob
     
  11. kirk2579

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    1,336
    Likes Received:
    262
    Location:
    Girard. ohio

    I have to ask!
    how heavy was this copper shielding and or was it shorting something out!
     
  12. sometime

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    It was a foil and don't know if shorting anything
     
  13. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Plug into Phantom Assist. I think you may have Geo and Altitude fencing on. Look for the tab with the cylinder showing radius and height. Check the values. Let us know..
     
  14. AL T

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    117
    Likes Received:
    18
    Location:
    Henderson, NV
    Hey Mako I know this is off topic on this thread but I've seen how you've helped many on this forum. Can you tell me the procedure to take the top of the shell off my P2V+ ver 3. I;ve got the phillips screws off the ends of each arm along with the 2 each of those torx, not sure what they are called, screws that are recessed towards the center of the aircraft, past the motor screws.
    I've cut the stickers off but the top shell sems to be held on by more? Thx AL
     
  15. AL T

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    117
    Likes Received:
    18
    Location:
    Henderson, NV
    Update. I fixed it. The connector to the speed controller was loose. All motors spin properly. Imu calibration in the am and a test flight to follow. Hopefully all goes well!