Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Partial Connection to P2V+ (v3)

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by Ross, May 4, 2015.

  1. Ross

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    8
    Had a small tip over and can't fully connect to the P2V+ since. I have wifi connection but Vision app tells me there's no connection "phantom connection broken". I have vision link from the camera to Samsung tablet and I can start stop motors and tilt camera with the wheel. But the sat count, SD card icon, and other two icons top right are greyed out. I also get a tab along the top saying WIFI disconnected.

    I'm assuming that a cable has come loose and I'm just about to crack it open. Can someone give me a clue which connection it's likely to be? (Already checked the GPS cable)
     
  2. CityZen

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    940
    Likes Received:
    36
    Location:
    NYC
    Look at the grey cables that come out the bottom of the Phantom and attach to the gimbal. Make sure they are all plugged in securely to the gimbal base.
     
  3. Ross

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    8
    Cracked it open and checked all the plugs. Seemed to work. I reckon it was the gps lead. The wires are real thin and because on the v3 they're tucked under the shielding they tend to get a bit squished.
     
  4. Ross

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    8
    Further, when the issue recurred, a reboot of the vision software brought things back....