Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. effy

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    just started to use litchi and the drone is bouncing on takeoffs and landing
    get back to dji go the same.
    what could go wrong ?
    maybe litchi messed up some settings ?
    it just reach 20cm from ground and start to bouncing when i take throttle all the way down
    by the all was tested on P mode
    thank for help
     
  2. Cobs

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Messages:
    405
    Likes Received:
    116
    Location:
    Cumbria, UK
    You would be wise to initiate missions when it is already hovering above your target area and get used to hand catching it instead of landing it on the ground.
     
  3. GMack

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    578
    Likes Received:
    147
    What did GO report as your landing altitude verses your takeoff?

    My recent flight had take-off at zero feet, but later the landing was shown as -30 feet. I don't know why that happened, but the reported altitude continued to drop the longer the flight went until it hit -30 feet at the end.

    I'm thinking maybe Litchi would see the -30 as where it should go (Maybe a hard landing too!), but the VPS says "No" and then it climbs and a loop begins between Litchi and the VPS system so it bounces? Maybe same for RTH too where some autonomous control is being done by GO? I make all my landing under Manual control anyway as I like to "Grease them in" (Private pilot speak for "A smooth landing.").
     
  4. MacCool

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    798
    Likes Received:
    190
    Location:
    midwest USA
    It's usually not bouncing, it's more like the downward sensors conflicting with the landing speed - so-called yo-yo effect which is well-described. I'd recalibrate the sensors.
     
  5. The Flying Swan

    Joined:
    Sep 27, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    23
    If you look at the other threads I've posted in, I suffered from this exact problem until about a week ago. I didn't dare land it. Was happening on take off too. DJI released a new Assistant app last week. I downloaded the new version, checked everything was up to date and thenrecalibrated the VPS sensors. Since then my bouncing has all but gone. Suggest you try that followed by, IMU, compass, controls and anything else.
     
  6. The Flying Swan

    Joined:
    Sep 27, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    23
    (just to be clear, VPS calibration on OLD version of DJI Assistant did nothing to help. The new version has new calibration patterns and seems to work much better)