Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3S no wi-fi help needed

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by JonnyBenson, Aug 30, 2016.

  1. JonnyBenson

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wales, UK
    Hi

    Anyone help please?

    I'm on a beach with no wi-fi connection, how do i reset it? It worked fine yesterday.

    Cheers

    Sent from my LG-H850 using PhantomPilots mobile app
     
  2. firestars

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    93
    Likes Received:
    25
    Reset what?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  3. JonnyBenson

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wales, UK
    In other words how do i get my connection back?

    Sent from my LG-H850 using PhantomPilots mobile app
     
  4. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    771
    Likes Received:
    208
    Location:
    Lancaster, Pa.
    Switch on the RC, turn the gimbal dial to the far right, and toggle the S2 switch back and forth for at least three times. The RC will sound a long beep if the SSID + password for the wifi have been reset to default values.
     
  5. JonnyBenson

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wales, UK
    Just tried and nothing happened.

    Sent from my LG-H850 using PhantomPilots mobile app
     
  6. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    771
    Likes Received:
    208
    Location:
    Lancaster, Pa.
    Why are you saying that the Wi-Fi is disconnected? What are your symptoms?

    Sent from my HTC 10 using PhantomPilots mobile app
     
  7. JonnyBenson

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wales, UK
    Because the app says disconnected at the top. I've tried resetting using the s2 switch but it still doesn't work.

    Sent from my LG-H850 using PhantomPilots mobile app
     
  8. Pharm

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    727
    Likes Received:
    257
    When it says disconnected, that's not wifi. It's telling you the AC is not connected to the RC. This can be due to flying too far from the controller, incorrect antenna positioning, antenna cable pulled loose or broken, the Phantom is off or not linked, etc. Are all the lights on the RC green when it says this? Is it happening while it's on the ground in front of you or when it's flying? I'm assuming on the ground because if in the air, it'll RTH. Give us some more info, please. Describe what you're doing when it says this. As we used to say in the photography forums, help us help you. Finally, is your device (phone, etc.) connected to the Phantom WIFI and not to a different WIFI? I have to manually set mine to tha Phantom every time I fly from my house because it automatically connects to my house WIFI and I'm standing there scratching my head wondering why it won't connect.
     
    #8 Pharm, Aug 31, 2016
    Last edited: Aug 31, 2016
    Storm likes this.
  9. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    771
    Likes Received:
    208
    Location:
    Lancaster, Pa.
    Some good points. To the OP is the large LED on the RC green or red after you power everything up ?