Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3S Distance

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Liam_89, May 21, 2016.

  1. Liam_89

    Joined:
    Apr 6, 2016
    Messages:
    113
    Likes Received:
    19
    Location:
    UK
    Hi,
    I am wondering of there's any way to bypass the P3S range limit of 500m,
    I have a windsurfer and can easily fly to the maximum 500m distance,
    Then is stops and says maximum distance reached,
    Is there anyway to avoid this, so that I can fly further away ?
    Or is it a case of upgrading to the advanced or pro,
    Thanks


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  2. MTR-Aerial

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    244
    Likes Received:
    37
    In heavy residential area I was getting 2500ft.
     
  3. Liam_89

    Joined:
    Apr 6, 2016
    Messages:
    113
    Likes Received:
    19
    Location:
    UK
    How did you manage to get that far, with the limit of 500m ?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  4. MTR-Aerial

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    244
    Likes Received:
    37
    Not sure if it's different for fcc models. But you can turn off maximum distance
     
  5. axbagus

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    48
    Likes Received:
    4
    Turn off distance limit...
     
  6. DroneDestination

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    698
    Likes Received:
    126
    Just turn off the Max Distance switch unless you are in CE. If you are CE then you can't go past 500m.
     
  7. Liam_89

    Joined:
    Apr 6, 2016
    Messages:
    113
    Likes Received:
    19
    Location:
    UK
    I'm in uk so maybe won't go past 500


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  8. DukeDiablo

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    5
    Altitude is limited to 500 m but not distance.
     
  9. Cracker0309

    Joined:
    May 21, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    My best was 5800 ft with ARGtek booster[​IMG]
     
  10. firestars

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    94
    Likes Received:
    25
    I'm in the UK and hit 3000ft yesterday with no mods. [​IMG]


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  11. seb evans

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    131
    Likes Received:
    63
    Location:
    Northamptonshire
    I'm in the UK and I've upgraded to the dbs ITelite, my top distance is about 9000ft
    Screenshot_2016-05-23-20-35-29.png
     
    Squirrel! likes this.
  12. bertrum

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Location:
    UK
    Blimey that is a crazy distance. Can you post a link to where you got your mod from please ?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  13. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    Do you guys still get any video feed flying that far or using waypoint? I lose video feed after about 250m using aluminium foil extender.
     
  14. seb evans

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    131
    Likes Received:
    63
    Location:
    Northamptonshire
    I found windsurfers no help in my situation especially as im flying standard it partially covers the internal 2.4ghz video antennas, this is why i went to dbs mod which is from Horizon FPV Antennas this made a massive difference.
    In that 9000' flight i lost video connection but it rth fine.
     
    #14 seb evans, Jul 10, 2016
    Last edited: Jul 10, 2016
    jeganx likes this.
  15. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    I saw that dbs mod in youtube P3P flew 5.7miles is awesome and still get full signal video feed... Only limited by the battery.