Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3P new monitor

Discussion in 'Introductions' started by Lee Taylor, Apr 2, 2016.

  1. Lee Taylor

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I have a new Ipad 3 w/retina display that I am trying to get hooked up with my P3P. It has a signal, "no sim card installed", which I am o-k with, don't want to use it as a phone, but I can't get it to communicate with the plane's camera! All I get is the "how to connect" screen, can't get to the "connect to camera" screen. I do not have any problem doing the complete flight with my wife's Ipad. What am I doing wrong? The ipad will connect to the internet via my home router without problems.
     
  2. jcknows0

    Joined:
    Dec 21, 2014
    Messages:
    394
    Likes Received:
    81
    Location:
    Northern NJ
    Check your Lightning cable. Everytime I have had issues connecting to the camera, it has been a faulty cable.
     
  3. Lee Taylor

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Good thought, but I have tried four cables on it now, and no change. just a point, I don't have a lightning cable, rather one like goes into the phone, 1" wide. When I use my wife's ipad, which does have the lightning cable, it works fine.
     
  4. Air Ontario

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    1,271
    Likes Received:
    493
    Location:
    U.S./ Canada
    are you running ios 8.0 or higher. Is it a ipad mini 3.
    It it an a5 32 bit chip
     
  5. Lee Taylor

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    It is a standard Ipad 3 w/retina. The 9.7" monitor, not the 7.9" Mini.
     
  6. Air Ontario

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    1,271
    Likes Received:
    493
    Location:
    U.S./ Canada
    I think that has a 32 bit A5 chipset, Not sure if that's an issue, A7 up is best
    A6 may be cut point of working or not, I don't know.

    Somewhere I saw a list of compatibility for DJI,Apple. I think member msinger posted it. May search the forum for it and I will too.
     
  7. Air Ontario

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    1,271
    Likes Received:
    493
    Location:
    U.S./ Canada
  8. Air Ontario

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    1,271
    Likes Received:
    493
    Location:
    U.S./ Canada
    Best I can find, it won't work has to be minin 2 up a7 chip up.

    I hope I'm wrong.