Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3P motor swap from the original to the ones sold from B&H

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Captdre, Dec 30, 2015.

  1. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    There's a difference in the look of the motors and before I install the new ones is there anything else that has to be changed?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,103
    Likes Received:
    5,625
    Location:
    US
    If you're replacing your 2312 motors with 2312A motors, then you'll also need to upgrade to this center board.
     
  3. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    The tag on the package says they are 2312, there's no A but they look different


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,103
    Likes Received:
    5,625
    Location:
    US
    It sounds like you might have the wrong replacement motor then. In the photo below, the "new" motor is a 2312A and the "old" motor is a 2312.

    [​IMG]
     
  5. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Do you have a pic of the bottom of the motors? The new is what came with my p3p and the old is what they sold me


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  6. Litz

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    8
    If your aircraft came with new motors, and they sent you the old style, send them back and put the proper motors in. You cannot safely interchange the two styles without also upgrading the electronic speed controllers (ESC) which are attached to the main center board.
     
  7. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,103
    Likes Received:
    5,625
    Location:
    US
    I don't. But, those are the only two motors available for the P3.
     
  8. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    msinger thanks for all the info, just got off the phone with DJI my unit came with the 2312A and B&H sold me the 2312 so I just gotta go exchange them agains thanks a bunch!! Safe flying and Happy New Year!! Ttyl


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  9. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,152
    Likes Received:
    1,664
    Location:
    San Francisco, CA
    Why?
     
  10. Solar Deity

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    144
    Location:
    Upstate NY
    New motors are a different spec and require a new esc, which is on the new mainboard.

    SD
     
  11. Phantos

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    [​IMG]
     
  12. Mad_angler1

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    101
    Likes Received:
    46
    Location:
    Wales UK
    New motors are 800kv compared to 960kv of the older ones.




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Thanks a bunch guys for all the info!!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  14. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,152
    Likes Received:
    1,664
    Location:
    San Francisco, CA
    What's difference is specs? Have you compared torque- speed characteristic and load curves?
     
  15. Solar Deity

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    144
    Location:
    Upstate NY
    I only have the old motors. The new motors are supposed to provide more thrust, more efficiency, longer run times and a better backplate for mounting.

    From above and research:
    New motors are 960kv compared to 800 kv of old.
    New motors provide 850 grams of thrust, compared to 800 grams of old.
    The new mounting backplate is flush, as opposed to "legs" on the old motors

    SD
     
  16. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,152
    Likes Received:
    1,664
    Location:
    San Francisco, CA
    This doesn't mean that you can't use old motors.
     
  17. Solar Deity

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    144
    Location:
    Upstate NY
    This does............... The old mainboard (esc's) can't handle the new motors.
     
  18. Solar Deity

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    144
    Location:
    Upstate NY
  19. Litz

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    8
    Opposite, the NEW motors are the lower 800kv.
     
  20. Solar Deity

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    144
    Location:
    Upstate NY
    Yes, sorry. I reported it backwards. New motors are lower kv.

    SD