Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3A loose heigh during hovering

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by FCPhantom, Aug 21, 2015.

  1. FCPhantom

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    27
    Location:
    Finland
    Hi
    I have P3A with FW 1.3.20. I have notice, after update, it can not hover precise alttitude (VPS off).
    Before update, it was rock solid.
    I have also problem with alttitude reading. Before take off it is 0 meter, but after 15 min flight, alttitude is 15 meter too high on ground level (home point). This issue came also after update.

    And yes, I have (cold)calibrate IMU...
     
  2. AmericanPilot

    Joined:
    Aug 21, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Location:
    Massachusetts, USA
    Just a thought, but did you calibrate it near metal objects right after the update? That could make it seem like an issue with the update.

    I have the latest version and the P3A as well and mine hovers preciesly and the altitude reads fine.
     
Loading...
Similar Threads - P3A loose heigh Forum Date
Loosening of screws on P3A Pro/Adv Discussion Jul 4, 2015
P3A Screen Interference RC firmware v. 1.8.0 for some RC's *Solved* Pro/Adv Discussion Wednesday at 4:04 PM
Advanced Cannot link P3A to controller Phantom 3 Help Jun 16, 2017
P3A and galaxy note 8 Pro/Adv Discussion Jun 11, 2017
Help P3A Lost A Little Help Needed Please Pro/Adv Discussion Jun 11, 2017